Νέα σειρά από τον δημιουργό του «Peaky Blinders»

steven-knight Robert Viglasky
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο Steven Knight ετοιμάζει ένα ιστορικό δράμα για την κρυφή ιστορία την SAS, την επίλεκτη μονάδα των βρετανικών ειδικών δυνάμεων.

Το BBC ανακοίνωσε πως ο Steven Knight, δημιουργός του «Peaky Blinders», ετοιμάζει μια νέα δραματική σειρά για την επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας, την Ειδική Υπηρεσία Αεροπορίας (SAS). Η σειρά με τίτλο «SAS: Rogue Heroes» θα περιγράφει την ιστορία της μονάδας και είναι βασισμένη στον ομώνυμο bestseller βιβλίο του Ben Macintyre.

«Αυτή θα είναι η μυστική ιστορία των εξαιρετικών στρατιωτών που αποφάσισαν την έκβαση μαχών και νίκησαν σε πολέμους ενώ στην συνέχεια αποσύρθηκαν ξανά στα σκοτάδια. Θα ρίξουμε φως στα σπουδαία αληθινά γεγονότα από την οπτική των ανθρώπων που τα διαμόρφωσαν» ανέφερε στην δήλωση του ο Knight.

Η επίλεκτη μονάδα του βρετανικού στρατού δημιουργήθηκε το 1941 με στόχο να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ενάντια των δυνάμεων του Άξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μονάδα των Βρετανών κομάντο ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους «ανορθόδοξου πολέμου», τις οποίες αρχικά η στρατιωτική ηγεσία της χώρας αντιμετώπισε με αποστροφή.

Wikipedia

Οι πρώτες αποστολές της επίλεκτης μονάδας των Βρετανών κομάντο, η οποία αργότερα απέκτησε το όνομα SAS, πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική.

Οι επιτυχίες όμως της μονάδας στα πεδία των μαχών και σε μυστικές αποστολές γρήγορα έκανε αντιληπτή την σημαντική συνεισφορά της στην εξέλιξη του πολέμου.