Παρολίγον η Jennifer Aniston δεν θα ήταν ποτέ ένα από τα «Φιλαράκια»

Jennifer-aniston
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα σταρ του Χόλυγουντ είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει σε μια άλλη σειρά, η οποία όμως ακυρώθηκε μετά από δέκα επεισόδια.

Η σειρά «Φιλαράκια» του NBC αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές παραγωγές της δεκαετίας του 1990 και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής 15 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της. Η τεράστια επιτυχία της σειράς οφείλεται κατά έναν μεγάλο βαθμό στην συνοχή του καστ, το οποίο ουσιαστικά παρέμεινε σταθερό στους δέκα κύκλους τους. Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά, καθώς η Jennifer Aniston ήταν έτοιμη να αποχωρήσει κατά την διάρκεια της πρώτης σεζόν.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Generation Friends» του Saul Austerlitz, η ηθοποιός είχε γυρίσει αρκετά επεισόδια για την σειρά «Muddling Through» για το CBS, την ίδια εποχή με τα «Φιλαράκια». Εφόσον το τηλεοπτικό δίκτυο αποφάσιζε να συνεχίσει με το «Muddling Through», η Aniston θα έπρεπε να αφήσει τα «Φιλαράκια» στα μέσα του πρώτου κύκλου, για να επικεντρωθεί στον νέο ρόλο της.

CBS

To «Muddling Through» κράτησε μονάχα δέκα επεισόδια.

Τελικά όμως οι τότε υπεύθυνοι προγραμματισμού του NBC, Warren Littlefield και Preston Beckman, αποφάσισαν να «θάψουν» το «Muddling Through», προβάλοντας την ίδια ώρα με το sitcom μια σειρά ανέκδοτων κινηματογραφικών μεταφορών από έργα της Danielle Steel. Η απόφαση αυτή ήταν καταλυτική για την μετέπειτα πορεία της Aniston, αφού το «Muddling Through» προβλήθηκε μονάχα για δέκα επεισόδια, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 1994.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα σχέδια των παραγωγών για το «Muddling Through» και έτσι η Aniston συνέχισε στον ρόλο της ως Ρέιτσελ, ο οποίος και την καθιέρωσε στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού. Τα «Φιλαράκια» έκαναν το ντεμπούτο της στην μικρή οθόνη τον Σεπτέμβριο του 1994 και η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από δέκα κύκλους τον Μάιο του 2004.