Ο Joaquin Phoenix «φοβήθηκε» να αναλάβει τον ρόλο του Joker

Joaquin-phoenix Massimo Insabato
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Πάντα όμως λέω πως υπάρχει φόβος που σε παρακινεί και φόβος που είναι εξουθενωτικός» δήλωσε ο ηθοποιός.

Μετά την σχετική αποτυχία των ταινιών με τους ήρωες της Justice League, η Warner Brothers αποφάσισε να επενδύσει σε μικρότερες παραγωγές με τους χαρακτήρες της DC, όπως το πιο ανάλαφρο και χιουμοριστικό «Shazam». Η επόμενη της ταινία της DC θα είναι το «Joker» από τον Todd Phillips, η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία του εμβληματικού εχθρού του Batman.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο στο παρελθόν έχουν ερμηνεύσει οι Cesar Romero, Jack Nicholson και Heath Ledger, έχει αναλάβει ο Joaquin Phoenix. Στην ταινία του Phillips ο Joker παρουσιάζεται ως μια συμπαθητική φιγούρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι ώθησε τον αποτυχημένο κωμικό Arthur Fleck να μεταμορφωθεί στον αιώνιο εχθρό του «Σκοτεινού Ιππότη».

Σύμφωνα όμως με μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός στο Total Film, αρχικά ήταν διστακτικός. «Μου πήρε χρόνο [να συμφωνήσω]. Τώρα, κοιτώντας πίσω, δεν καταλαβαίνω γιατί. Υπήρχε αρκετός φόβος. Πάντα όμως λέω πως υπάρχει φόβος που σε παρακινεί και φόβος που είναι εξουθενωτικός» δήλωσε ο Phoenix.

Η πρεμιέρα του «Joker» έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός εξήγησε πως «υπάρχει ο φόνος που δεν μπορείς να κάνεις ένα καταραμένο βήμα και υπάρχει αυτός που σε κάνει να σκέφτεσαι “τι κάνουμε τώρα, αυτό δεν είναι αρκετό” και σκαλίζεις όλο και πιο βαθιά. Μου αρέσει αυτού του είδους ο φόβος. Μας καθοδηγεί και μας κάνει να εργαζόμαστε πιο σκληρά».

«Νομίζω πως συχνά σε αυτές τις ταινίες έχουμε αυτά τα απλοποιημένα και αφαιρετικά αρχέτυπα, τα οποία επιτρέπουν στους θεατές να έχουν απόσταση από τον χαρακτήρα, όπως θα κάναμε στην πραγματική ζωή, όπου είναι εύκολο να χαρακτηρίσεις κάποιον σατανικό και να πεις πως δεν είσαι έτσι» κατέληξε ο Phoenix.