Javier Bardem: «Πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη για όλα τα παιδιά μας»

Javier-bardem
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, όπου όλοι μας πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, σε προσωπικό επίπεδο» υπογράμμισε ο Ισπανός ηθοποιός.

Τα τελευταία χρόνια ο Javier Bardem έχει αποκτήσει μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση χάρη στα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με την σύζυγο του Penélope Cruz. Ο Ισπανός ηθοποιός πρόσφατα μάλιστα μίλησε σε αντιπρόσωπους των Ηνωμένων Εθνών, όπου τόνισε πως πρέπει να προστατευτεί ο πλανήτης για το μέλλον όλων των παιδιών του κόσμου.

«Όταν μίλησα στον ΟΗΕ απλώς μετέφερα την προσωπική εμπειρία μου του πως ήταν να είμαι στο [σκάφος της Greenpeace] Antarctic Sunrise όταν πήγα στην Ανταρκτική και που είχα την εμπειρία να δω τόση πολλή ομορφιά και ευπάθεια» σχολίασε ο Bardem στην Sunday Post.

Παράλληλα ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η πατρότητα τον έχει κάνει αντιληφθεί την επείγουσα ανάγκη για δράση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. «Είμαι πατέρας δύο παιδιών – οχτώ και έξι χρονών – και δεν θέλω επιστήμονες να τους πουν πως ο κόσμος θα καταρρεύσει και όλα αυτά. Η αλήθεια όμως είναι πως βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, όπου όλοι μας πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, σε προσωπικό επίπεδο και ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι» εξήγησε ο Bardem.

EPA-EFE/REX/Shutterstock / Ettore Ferrari

Η Penélope Cruz και ο Javier Bardem παντρεύτηκαν το 2010.

«Όντας πατέρας, ρωτάω, τι θα τους δώσουμε στο μέλλον; Πως μπορούμε να επιβιώσουμε από τώρα και για τα επόμενα 20 χρόνια, με την [αύξηση] της θερμοκρασίας που συμβαίνει στην Γη; Για αυτό προσπαθούμε να κάνουμε φασαρία, επειδή χρειαζόμαστε την στήριξη και θέλουμε να συμβεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο» κατέληξε ο ηθοποιός.