Ταινίες της εβδομάδας (29/8/2019)

fast-kai-furious-presents-hobbs-kai-shaw-shaw
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το spin-off του «Μαχητές των Δρόμων» με τον Dwayne Johnson και τον Jason Statham υπόσχεται πλούσια δράση και γενναίες δόσεις αδρεναλίνης.

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)
Από τότε που ο Χομπς, πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο, πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού. Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.
Σκηνοθεσία: David Leitch, Σενάριο: Chris Morgan και Drew Pearce, Ερμηνεύουν: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba και Vanessa Kirby.

«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2» (The Secret Life of Pets 2)
Ο ήρωας της ιστορίας, ο Μαξ, είναι το Τζακ Ράσελ Τεριέ που περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του, έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο. Αυτή η αίσθηση καθήκοντος θα του δημιουργήσει πολλά νευρικά τικ και νευρώσεις συμπεριφοράς. Ενα ταξίδι στην εξοχή, μαζί με τον αδελφό του, τον μαλλιαρό Δούκα, ίσως να δώσει τη λύση σε όλα. Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, θα συναντήσουν τρομαγμένες γαλοπούλες, κυνικές αγελάδες και επιθετικές αλεπούδες που απλά θα επιβαρύνουν τα άγχη του Μαξ. Ομως το σοφό τσοπανόσκυλο, που ακούει στο όνομα Κόκκορας, θα είναι αυτό που θα ξυπνήσει τους δυο φίλους από τις αστικές φοβίες τους.
Σκηνοθεσία: Chris Renaud και Jonathan del Val, Σενάριο: Brian Lynch, Ερμηνεύουν: Χρήστος Θάνος, Κώστας Τερζάκης, Ειρήνη Ψυχράμη και Ιφιγένεια Στάικου.

«Μητρικό ένστικτο» (Duelles)
Βρυξέλλες, αρχές της δεκαετίας του 1960: H Άλις και η Σελίν είναι κολλητές φίλες και μένουν σε γειτονικά και πανομοιότυπα σπίτια σε ένα πλούσιο προάστιο. Οι γιοί τους, Τεό και Μαξίμ μεγαλώνουν σαν αδέρφια και οι δύο οικογένειες είναι αχώριστες. Oλα μοιάζουν τέλεια. Η τέλεια αυτή αρμονία διαταράσσεται όταν ο Μαξίμ, ο γιός της Σελίν χάνει τραγικά τη ζωή του. Το ξαφνικό αυτό ατύχημα, θα φέρει αντιμέτωπες τις δύο οικογένειες και θα ταράξει τις ζωές τους. Τα συναισθήματα αγάπης θα δώσουν τη θέση τους στην καχυποψία και τη παράνοια. Οι δύο μητέρες θα ωθήσουν στα όρια τη φιλιά τους στην προσπάθεια τους να προστατέψουν τις οικογένειες τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Olivier Masset-Depasse, Ερμηνεύουν: Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou και Arieh Worthalter.

«Οκτώβρης» (Oktyabr)
Η ταινία του Eisenstein πραγματεύεται το χρονικό της Οκτωβριανής Επανάστασης μεταφέροντάς μας στο Φεβρουάριο του 1917 στην Αγία Πετρούπολη με τις διαδηλώσεις που προκάλεσαν την κάθοδο του τσάρου Νικόλαου Β' και την εγκαθίδρυση προσωρινής κυβέρνησης. Η κατάσταση δεν άλλαξε και ο ηγέτης των Μπολσεβίκων Βλαντιμίρ Λένιν επέστρεψε στη Ρωσία καταδικάζοντας την καπιταλιστική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αλέξανδρος Κέρενσκι του οποίου η πολιτική επίσης απέτυχε, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο στρατιωτικός διοικητής της Πετρούπολης για να προσπαθήσει να επιβάλει δικτατορία. Το πραξικόπημα κατεπνίγη από τους οπλισμένους εργάτες και τον Οκτώβριο ο Λένιν φτάνει στην Αγία Πετρούπολη για να αναλάβει τη διεύθυνση της εξέγερσης.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Grigoriy Aleksandrov και Sergei M. Eisenstein, Ερμηνεύουν: Boris Livanov, Nikolay Popov, Vasili Nikandrov και Layaschenko.

«Γλυκιά ζωή» (La dolce vita)
Ο Μαρτσέλο είναι δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950 που καλύπτει τις κοινωνικές ειδήσεις: σταρ του κινηματογράφου, θαύματα και σκάνδαλα της αριστοκρατίας. Ζητάει ένα βαθύτερο νόημα στην ζωή και νομίζει ότι το μυστικό της ζωής βρίσκεται στον πλούτο, ο οποίος κατά την γνώμη του απελευθερώνει τον άνθρωπο από την συμβατότητα της ζωής. Όταν όμως χάνει τον καλύτερό του φίλο, καταλαβαίνει ότι αλλού είναι το νόημα της ζωής.
Σκηνοθεσία: Federico Fellini, Σενάριο: Federico Fellini, Ennio Flaiano, Tullio Pinelli και Brunello Rondi, Ερμηνεύουν: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée και Yvonne Furneaux.

«Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» (Night of the Living Dead)
Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων ζωντανών νεκρών. Η πρώτη ταινία τρόμου με ζόμπι στη ιστορία του κινηματογράφου που καθιέρωσε ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος.
Σκηνοθεσία: George A. Romero, Σενάριο: John A. Russo και George A. Romero, Ερμηνεύουν: Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman και Marilyn Eastman.

«Κλεμμένα Φιλιά» (Baisers volés)
Αφού απολύεται από τον στρατό, ο 20χρονος Αντουάν Ντουανέλ επιστρέφει στην παριζιάνικη καθημερινότητα ως ενεργός πολίτης. Χάρη σε γνωριμίες του πατέρα της φιλενάδας του Κριστίν, πιάνει δουλειά ως θυρωρός σε ένα φθηνό ξενοδοχείο της Μονμάρτης, όπου μετά την επαφή του με έναν ντεντέκτιβ καταλήγει μισθωτός ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών και στη συνέχεια δήθεν υπάλληλος σε ένα κατάστημα υποδημάτων, κατ’ ανάθεση του ιδιοκτήτη του, ο οποίος ψάχνει να μάθει γιατί όλος ο κόσμος τον μισεί! Η αποστολή θα τον οδηγήσει σε ερωτικές περιπτύξεις με τη μεσήλικα σύζυγο του αφεντικού, αλλά ταυτόχρονα θα τον φέρει αντιμέτωπο με αισθηματικά διλήμματα.
Σκηνοθεσία: François Truffaut, Σενάριο: François Truffaut, Claude de Givray και Bernard Revon, Ερμηνεύουν: Jean-Pierre Léaud, Claude Jade, Delphine Seyrig και Michael Lonsdale.