Ο Joaquin Phoenix έχασε πάνω από 20 κιλά για να υποδυθεί τον Joker

Joker
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η εκπληκτική μεταμόρφωση του ηθοποιού στο αιώνιο εχθρό του Batman επηρέασε σημαντικά την πορεία της παραγωγής.

Ο σκηνοθέτης του «Joker» Todd Phillips αποκάλυψε πως ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Joaquin Phoenix έχασε 23,5 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου. Η αποκάλυψη για την σωματική «μεταμόρφωση» του ηθοποιού έγινε σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησαν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός στους Los Angeles Times.

Στόχος τόσο του Phillips όσο και του Phoenix ήταν να προσεγγίσουν τον εμβληματικό «Πρίγκιπα Κλόουν του εγκλήματος» κατά έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο, σε σχέση με τις τυπικές ταινίες βασισμένες σε ήρωες των κόμικς. Σύμφωνα μάλιστα με την Zazie Beetz, η μεταμόρφωση του συμπρωταγωνιστή της είχε μεγάλες επιπτώσεις στην παραγωγή.

Μιλώντας στο MTV News, η 28χρονη ηθοποιός σχολίασε πως επειδή το σενάριο άλλαξε εξολοκλήρου κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και το βάρος του Phoenix ελαττωνόταν σταδιακά, δεν είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν αργότερα για να γυρίσουν νέες σκηνές. «Έπρεπε να τα κάνουμε όλα τότε, επειδή ο Joaquin έχασε τόσο βάρος που δεν μπορούσαμε να κάνουμε επιπρόσθετα γυρίσματα αργότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Beetz.

People

Το «Joker» ουσιαστικά αφηγείται ένα origin story για τον αιώνιο εχθρό του Batman και τον παρουσιάζει ως μια προσωπικότητα σε σύγκρουση με τα όνειρα του και τον σκληρό κόσμο του Γκόθαμ Σίτι. Η ταινία του Phillips δεν αποτελεί μέρος του ευρύτερου cinematic universe της DC, όπου ο Robert Pattinson έχει συμφωνήσει να διαδεχτεί τον Ben Affleck στον ρόλο του Batman.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεγγίσω τον χαρακτήρα όπως το κάνω και αυτό είναι όλο. Απλά προσπάθησα να κάνω κάτι που ένιωθε τίμιο και μοναδικό. Εάν όμως θέλετε να μιλήσετε για αυτό, μετά χαράς να το κάνετε» σχολίασε ο Phoenix στους Los Angeles Times για την ερμηνεία του.