Ο Richard Linklater θα αφιερώσει τα επόμενα 20 χρόνια σε ένα μιούζικαλ

richard-linklater Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Beanie Feldstein, Ben Platt και Blake Jenner θα πρωταγωνιστήσουν στην μεταφορά του «Merrily We Roll Along» από τον Stephen Sondheim.

Τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του Richard Linklater ενδέχεται να γράψουν ιστορία, καθώς όπως έγινε ο γνωστό, ο σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει μια κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Merrily We Roll Along» σε βάθος 20ετίας. Η ταινία του Linklater θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο musical των Stephen Sondheim και George Furth, ενώ πρωταγωνιστές θα είναι οι Beanie Feldstein, Ben Platt και Blake Jenner.

Beanie Feldstein, Ben Platt και Blake Jenner είναι τα πρώτα μέλη του καστ.

«Είδα για πρώτη φορά και ερωτεύτηκα το “Merrily We Roll Along” την δεκαετία του 1980 και δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο από το να περάσω τα επόμενα 20 χρόνια στον κόσμο ενός μιούζικαλ του Sondheim» δήλωσε ο Linklater στο Variety. Ο σκηνοθέτης τόνισε πως παίρνει πολύ σοβαρά την μακρόχρονη προοπτική των γυρισμάτων και θεωρεί πως «είναι ίσως ο μόνος τρόπος» για να αποδώσει την ιστορία στην μεγάλη οθόνη.

Το μιούζικαλ είναι με την σειρά του βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του 1934 που έγραψαν οι George S. Kaufman and Moss Hart, όπου κεντρικός ήρωας είναι ένας πετυχημένος συνθέτης στο Μπρόντγουεϊ. Το έργο αφηγείται την πορεία του συνθέτη και πως κατάφερε να αποκτήσει φήμη και πλούτη χάρη στην βοήθεια δύο φίλων του, με τους οποίους όμως έχει αποξενωθεί.

«Αυτό το project είναι μια από τις σπουδαιότερες ευλογίες στην ζωή μου» έγραψε ο Platt στο Twitter, ενώ ο Jenner συμπλήρωσε πως νιώθει μεγάλη τιμή που θα αποτελέσει μέρος «αυτής της πολύ ξεχωριστής ταινίας/διαδρομής και αυτής της απίστευτα αγαπημένης και γενναιόδωρης ομάδας ανθρώπων».

Ο Linklater έχει πλούσια εμπειρία στις πολυετείς παραγωγές, καθώς τα γυρίσματα του Οσκαρικού «Μεγαλώνοντας» που κυκλοφόρησε το 2014 κράτησαν 12 χρόνια, ενώ νωρίτερα είχε γυρίσει την τριλογία ταινιών «Πριν…» με τους Ethan Hawke και Julie Delpy σε βάθος 20 περίπου ετών.