Helen Hunt: «Όσοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση πρέπει να υποφέρουν»

helen-hunt Rich Fury
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ζητά επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας που παραγράφει τα αδικήματα.

Η Helen Hunt εκτίμησε πως οι αστέρες του θεάματος που κατηγορούνται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά θα έπρεπε να «υποφέρουν» από τις αντιδράσεις, καθώς πολλά θύματα δυσκολεύονται να δικαιωθούν.

Η 56χρονη ηθοποιός, η οποία έχει εμφανιστεί σε ταινίες με τον Woody Allen και τον Kevin Spacey, παραδέχτηκε πως οι ψευδείς κατηγορίες μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, όμως τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι απαραίτητο μέχρι να επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης.

«Αυτό είναι το μόνο που νομίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω πραγματικά. Νομίζω πως ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι πως εάν μια γυναίκα πέσει θύμα επίθεσης, μέχρι να νιώσει ότι μπορεί να βγάλει τα λόγια από το στόμα της, έρχεται η παραγραφή να της πει ότι είναι πολύ αργά» δήλωσε η Hunt στον Guardian.

Variety/REX/Shutterstock / David Buchan

«Οπότε ενώ αντιλαμβάνομαι πως εάν απλά δείξεις κάποιον με το δάχτυλο η καριέρα του μπορεί να τελειώσει, μέχρι να αλλάξουν αυτοί οι νόμοι, νομίζω πως θα είναι ένας τεράστιος, οδυνηρός χαμός και δεν θα έπρεπε να είναι μονάχα οι γυναίκες που έχουν θυματοποιηθεί να τον διαχειρίζονται. Το ζήτημα είναι μεγαλύτερο από όσο αντιλαμβάνεται κανείς» εξήγησε στην συνέχεια η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Παράλληλα η Hunt σχολίασε πως η δράση του κινήματος #MeToo είχε ως αποτέλεσμα τα σετ των γυρισμάτων να είναι «πιο ασφαλή», ενώ σχολίασε πως πλέον πολλοί αντιλαμβάνονται ότι «μπορεί να μπλέξουν» με την συμπεριφορά τους. Παρόλα αυτά, η Hunt εκτίμησε πως χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να υπάρξει ισότητα ευκαιριών και αμοιβών στο Χόλυγουντ.