Η παρέα των «Goonies» ελπίζει σε ένα σίκουελ

the-goonies
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Το κοινό το θέλει, οπότε θα το κάνουν. Είναι τόσο εκνευριστικό που παίρνει τόσο καιρό, λυπάμαι εκ μέρους του Steven Spielberg» σχολίασε ο Sean Astin.

Μια από τις πιο κλασικές περιπέτειες της δεκαετίας του 1980, το «Goonies: Το κυνήγι της μεγάλης περιπέτειας», ενδέχεται να επιστρέψει ξανά στην μεγάλη οθόνη. Η ταινία του Richard Donner άλλωστε έχει άλλωστε μεγάλη επιρροή στο «Stranger Things», οπότε ένα σίκουελ ή reboot δεν είναι έξω από τα πλαίσια του πιθανού.

Τρεις από τους πρωταγωνιστές της ταινίας - ο Sean Astin, ο Corey Feldman και ο Ke Huy Quan - παρευρέθηκαν  στο Fan Expo Canada το περασμένο σαββατοκύριακο, όπου και μίλησαν για το ενδεχόμενο ενός σίκουελ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των τριών ηθοποιών, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γυριστεί μια συνέχεια «κάποια μέρα».

«Το κοινό το θέλει, οπότε θα το κάνουν. Είναι τόσο εκνευριστικό που παίρνει τόσο καιρό, λυπάμαι εκ μέρους του [παραγωγού της original ταινίας] Steven Spielberg» δήλωσε ο Astin, με τον Quan να συμπληρώνει πως «κάποια μέρα θα συμβεί».

Ένα από τα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί ενός ενδεχόμενου σίκουελ είναι το γεγονός ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες για πολλούς από τους αστέρες της ταινίας.

Για παράδειγμα, ο Josh Brolin, ο οποίος ενσάρκωσε τον Brand, έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες της Marvel (είτε ως Thanos, είτε ως Cable), ενώ ο Jeff Cohen (Chunk) έχει αποσυρθεί από την ηθοποιία και εργάζεται πλέον ως δικηγόρος στον χώρο του θεάματος.

Έτσι λοιπόν το πιο ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν ένα reboot με μια νέα γενιά νεαρών ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους «παλιούς» να περιορίζονται σε cameo εμφανίσεις. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με το πρόσφατο reboot των «Ghostbusters» και το σίκουελ του «Blade Runner».