Είναι ο Taika Waititi ο πιο «αξιολάτρευτος» παρανοϊκός δικτάτορας;

Jojo-rabbit
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός ενσαρκώνει τον Adolf Hitler σε μια «σάτιρα κατά του μίσους» με την Scarlett Johansson και τον Sam Rockwell.

Μετά την τεράστια επιτυχία του με την καλτ κωμωδία «Όσα κάνουμε στις σκιές» και την σκηνοθεσία του «Thor: Ragnarok», ο Taika Waititi έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην σατιρική κωμωδία «Jojo Rabbit». Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα Γερμανό αγόρι και τον φανταστικό φίλο του που παίρνει την μορφή του Adolf Hitler.

Όπως φαίνεται από τα δύο τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει, ο ναζιστικός ηγέτης παρουσιάζεται ως μια καρικατούρα, με τον Waititi να δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο. Πρωταγωνιστής της σατιρικής ταινίας είναι ο μοναχικός Jojo «Rabbit» Betzler (Roman Griffin Davis), ο οποίος ανακαλύπτει πως η μητέρα του (Scarlett Johansson) κρύβει ένα κορίτσι εβραϊκής καταγωγής στο σπίτι τους. Ξαφνικά όλες οι προκαταλήψεις που του έχει εμφυσήσει η ναζιστική νεολαία αρχίζουν να καταρρέουν.

Στην σατιρική κωμωδία εμφανίζονται επίσης οι Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchant και Alfie Allen. Το «Jojo Rabbit» θα παρουσιαστεί στα φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο και του Λονδίνο, ενώ πρεμιέρα του στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στον χειμώνα.