Ταινίες της εβδομάδας (5/9/2019)

it-part-2
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο σατανικός Pennywise επιστρέφει για στοιχειώσει για άλλη μια φορά την ενήλικη, πια, παρέα του «Κλαμπ των Χαμένων» στο Ντέρι.

«Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» (It: Chapter Two)
Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.
Σκηνοθεσία: Andy Muschietti, Σενάριο: Gary Dauberman, Ερμηνεύουν: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader και Bill Skarsgård.

«Που χάθηκες, Μπερναντέτ;» (Where'd You Go, Bernadette)
Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.
Σκηνοθεσία: Richard Linklater, Σενάριο: Richard Linklater, Holly Gent και Vincent Palmo Jr., Ερμηνεύουν: Cate Blanchett, Judy Greer, Kristen Wiig και Troian Bellisario.

«Η εμμονή» (Une intime conviction)
Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Antoine Raimbault, Ερμηνεύουν: Marina Foïs, Olivier Gourmet, Laurent Lucas και Philippe Uchan.

«Angry Birds: H Tαινία 2» (The Angry Birds Movie 2)
Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.
Σκηνοθεσία: Thurop Van Orman και John Rice, Σενάριο: Peter Ackerman, Eyal Podell και Jonathon E. Stewart, Ερμηνεύουν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σάρλος και Λένα Μαραβέα.

«Μ, Ο Δράκος του Ντίσελντορφ» (M)
Βρισκόμαστε στο Βερολίνο, στις αρχές του 1930, όταν η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού serial killer που σκοτώνει μόνο παιδιά. Ο «δράκος» αυτός, καταφέρνει και ξεφεύγει συνέχεια και ο αριθμός των παιδιών που εξαφανίζονται μεγαλώνει. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος μπορεί να είναι αλλά ο δολοφόνος έχει ένα χαρακτηριστικό: σφυρίζει πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό από ένα κομμάτι κλασικής μουσικής. Η αστυνομία κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσει τον δολοφόνο και ο υπόκοσμος της περιοχής αποφασίζει να αναλάβει δράση.
Σκηνοθεσία: Fritz Lang, Σενάριο: Thea von Harbou και Fritz Lang, Ερμηνεύουν: Peter Lorre, Ellen Widmann, Inge Landgut και Otto Wernicke.

«Οι νύχτες της Καμπίρια» (Le notti di Cabiria)
Η Καμπίρια, μια καλόκαρδη πόρνη, αναζητά εκείνον που θα την ερωτευτεί πραγματικά. Όμως, όσοι την πλησιάζουν και της υπόσχονται αγάπη είναι στην πραγματικότητα απατεώνες που έχουν στόχο τα χρήματά της.
Σκηνοθεσία: Federico Fellini, Σενάριο: Federico Fellini, Ennio Flaiano και Tullio Pinelli, Ερμηνεύουν: Giulietta Masina, François Périer, Franca Marzi και Dorian Gray.

«Η Τελευταία Ταινία» (The Last Movie)
Όταν τα γυρίσματα ενός χολιγουντιανού γουέστερν ολοκληρώνεται στο Περού, ένας κασκαντέρ παραμένει εκεί, προσπαθώντας να βρει τη λύτρωση στην απομόνωση της λατινοαμερικάνικης χώρας και στην αγκαλιά μιας πρώην πόρνης. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι έχουν καταλάβει το ερειπωμένο σκηνικό και ξεκινούν να στήσουν μια τελετουργική αναπαράσταση της παραγωγής, με τον ήρωα ως το εξιλαστήριο θύμα τους.
Σκηνοθεσία: Dennis Hopper, Σενάριο: Stewart Stern, Ερμηνεύουν: Dennis Hopper, Stella Garcia, Don Gordon και Julie Adams.

«Πορφυρά ποτάμια» (Les rivières pourpres)
Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Ο Pierre Niemans είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας. Του ανατίθεται μια περίεργη υπόθεση στη Guernon, μια κωμόπολη στους πρόποδες των Αλπεων, όπου το πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος. Από την άλλη έχουμε τον νέο, πανέξυπνο, μοναχικό άλλα και βίαιο Max Kerkerian. Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Sarzak και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου. Η έρευνά των δυο υποθέσεων τον οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού είκοσι χρόνια πριν. Η δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν. Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους φέρει μπροστά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.
Σκηνοθεσία: Mathieu Kassovitz, Σενάριο: Jean-Christophe Grangé και Mathieu Kassovitz, Ερμηνεύουν: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès και Dominique Sanda.