Το «The Crown» επιστρέφει με την Gillian Anderson ως Margaret Thatcher

gillian-anderson Andy Rain
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα ηθοποιός υπογράμμισε πως ανυπομονεί να υποδυθεί «μια τόσο πολύπλοκη και αμφιλεγόμενη γυναίκα» στη σειρά του Netflix.

Το Netflix ανακοίνωσε πως η Gillian Anderson θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Margaret Thatcher στον τρίτο κύκλο της σειράς «The Crown». Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα κάνει την εμφάνιση της στα επερχόμενα επεισόδια, καθώς η σειρά μπαίνει σε μια νέα εποχή.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο καστ και την ομάδα του “The Crown” και που θα έχω την ευκαιρία να υποδυθώ μια τόσο πολύπλοκη και αμφιλεγόμενη γυναίκα. Η Thatcher ήταν αναμφίβολα τρομερή, όμως λατρεύω που θα εξερευνήσω κάτω από την επιφάνεια και – γιατί όχι – να ερωτευτώ με το σύμβολο που είτε την αγαπά, είτε την μισεί κανείς, όρισε μια εποχή» δήλωσε η Anderson.

Netflix

Η Οσκαρική Olivia Colman ενσαρκώνει την βασίλισσα Ελισάβετ, αντικαθιστώντας την Claire Foy.

Οι πρώτες φήμες για την επιλογή της Αμερικανίδας ηθοποιού στον ρόλο της Thatcher κυκλοφόρησαν τον περασμένο Ιανουάριο. Στο καστ του νέου κύκλου που διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίες του 1970 θα εμφανιστούν οι Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Josh O’Connor και Tobias Menzies μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Menzies στο Radio Times, στον νέο κύκλο θα υπάρχει ένα επεισόδιο για την κατάκτηση της Σελήνης το 1969 με την διαστημική αποστολή «Απόλλων 11», αλλά και το πώς αντέδρασε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε αυτή την ιστορική στιγμή. Ο ηθοποιός εξήγησε πως πρόθεση των παραγωγών είναι να δείξουν πόσο εμπνεύστηκε και προβληματίστηκε ο Φίλιππος από τον ηρωισμό των Αμερικάνων αστροναυτών σε σχέση με την δική του ζωή.

Netflix

Σύμφωνα με τον Menzies, τα νέα επεισόδια θα αποκαλύψουν τις προσωπικές ανησυχίες του πρίγκιπα Φιλίππου με αφορμή την ιστορική κατάκτηση της Σελήνης.

Παράλληλα η σειρά αναμένεται να αναφερθεί στο τέλος της αποικιοκρατίας στην Αφρική και την Καραϊβική, την γέννηση του πρίγκιπα Εδουάρδου (Μάρτιος 1964), αλλά και την εμφάνιση του Καρόλου στο προσκήνιο, μετά την στέψη του ως πρίγκιπα της Ουαλίας το 1969. Ο O’Connor, ο οποίος θα ερμηνεύσει τον Κάρολο σε νεαρή ηλικία, σχολίασε πως η σειρά θα παρουσιάσει τον Βρετανό πρίγκιπα στα φοιτητικά του χρόνια.

«Ξεκινούμε με τον Κάρολο στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τότε τον φέρνουμε στην σειρά. Εδώ είναι που ζυγίζουμε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του και νιώθω τόσο μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό που θα αφηγηθώ την ιστορία […] μια πολύ διαφορετική ιστορία που μπορεί να μην έχουμε δει ή να γνωρίζουμε» τόνισε ο ηθοποιός.

Netflix

Πρώτη ματιά της Helena Bonham Carter ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Το Netflix έχει ανακοινώσει πως τα γυρίσματα του τρίτου και τέταρτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν back-to-back και πως τα νέα επεισόδια του «The Crown» θα γίνουν διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας streaming στις 17 Νοεμβρίου.