Pierce Brosnan: «Ένας γυναικείος James Bond θα ήταν συναρπαστικός»

pierce-brosnan Christopher Tamcke
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Νομίζω πως έχουμε δει άνδρες να το κάνουν για τα τελευταία 40 χρόνια – κάντε χώρο και βάλτε μια γυναίκα εκεί» δήλωσε ο Ιρλανδός ηθοποιός.

Ο Daniel Craig σκοπεύει να αποσυρθεί από τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ μετά το «No Time To Die» του Cary Fukunaga που κυκλοφορεί τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε αναπόφευκτα έχει ξεκινήσει ξανά η συζήτηση για τον ενδεχόμενο διάδοχο του. Μια από τις ιδέες που έχει κυκλοφορήσει τελευταία είναι ο επόμενος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον μυθιστορηματικό κατάσκοπο του Ian Fleming να είναι γυναίκα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον προκάτοχο του Craig, τον Pierce Brosnan, έχει έρθει ο καιρός για μια γυναίκα να ερμηνεύσει τον ρόλο. «Νομίζω πως έχουμε δει άνδρες να το κάνουν για τα τελευταία 40 χρόνια – κάντε χώρο και βάλτε μια γυναίκα εκεί. Νομίζω πως θα ήταν συναρπαστικό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Hollywood Reporter ο Ιρλανδός ηθοποιός, ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του «007» σε τέσσερις ταινίες, από το 1995 έως το 2002.

Reuters / Lucas Jackson

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Brosnan αποκαλύπτει τις σκέψεις του για τους πιθανούς διαδόχους του Craig, αφού το περασμένο καλοκαίρι είχε στηρίξει την περίπτωση του Tom Hardy. Παράλληλα όμως απέρριπτε το ενδεχόμενο για μια γυναίκα στον ρόλο, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί όσο βρίσκεται επικεφαλής του franchise η Barbara Broccoli, κόρη του Albert R. Broccoli, ο οποίος σε συνεργασία με τον Harry Saltzman δημιούργησε τον κινηματογραφικό Μποντ.

REX/Shutterstock / Scott Garfitt

Τον Οκτώβριο του 2018 η Broccoli είχε σχολιάσει πως αν και δεν θα υπάρξει ποτέ γυναίκα Τζέιμς Μποντ, η ίδια θα ήθελε πολύ να δει μια σκηνοθέτιδα να αναλάβει μια από τις επόμενες ταινίες του Βρετανού κατασκόπου.

Στην νέα ταινία πάντως η Lashana Lynch εμφανίζεται ως πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας MI5 που έχει «κληρονομήσει» την κωδική ονομασία «007» μετά την (βραχύβια) «συνταξιοδότηση» του Τζέιμς Μποντ.