Μια από τις πιο διάσημες γκάφες του «Star Wars» απέκτησε το δικό της mockumentary

star-wars-stormtroopers
ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο άγνωστος stormtrooper που χτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα του Death Star κατάφερε τελικά να γίνει κυβερνήτης του Πρώτου Τάγματος.

Η πρώτη ταινία «Star Wars» που σκηνοθέτησε ο George Lucas το 1977 μάγεψε το κοινό με τον μοναδικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας και έθεσε τις βάσεις για ένα από τα πιο κερδοφόρα κινηματογραφικά franchises όλων των εποχών. Την δεκαετία του 1990 όμως, ο Lucas αποφάσισε να κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις των τριών πρώτων ταινιών, όπου βελτίωσε πολλά από τα ειδικά εφέ και διόρθωσε ορισμένα λάθη της παραγωγής.

Έκτοτε έχουν ακολουθήσει αρκετές επανεκδόσεις της original τριλογίας – κάθε φορά με επιπρόσθετες αλλαγές – όμως μια όμως γκάφα έχει αναλλοίωτη και μάλιστα απέκτησε το δικό της mockumentary. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια σκηνή όπου μια ομάδα stormtroopers πάει να ερευνήσει στο Death Star και ένας από τους στρατιώτες της Αυτοκρατορίας (τον οποίο υποδύθηκε ο Laurie Goode) χτυπά το κεφάλι του στην πόρτα. Ο Lucas μάλιστα έβαλε ένα καρτουνίστικο ηχητικό εφέ για να φανεί πιο κωμικό το χτύπημα.

Το χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ του Jamie Strangroom τιτλοφορείται «The Empire Strikes Door» και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πολλούς ηθοποιούς που ισχυρίζονται ότι έκαναν την γκάφα. Το πρώτο τρέιλερ του mockumentary που δόθηκε στην δημοσιότητα διακωμωδεί το επερχόμενο «Star Wars: The Rise Of Skywalker». Το πλήρες ντοκιμαντέρ, στο οποίο θα εμφανιστούν οι Kevin Smith και Noel Gallagher, θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως συμβαίνει με σχεδόν κάθε λεπτομέρεια των ταινιών «Star Wars», η ιστορία του συγκεκριμένου stormtrooper έγινε γνωστή σε ένα από τα πολλά κόμικ του expanded universe. Σύμφωνα με τα κόμικ, ο TD-110 (όπως είναι η κωδική ονομασία του) ήταν ένας από τους sandtroopers που σταμάτησε τον Obi Kenobi και τον Luke Skywalker στην πόλη Mos Eisley.

Εκεί ο Τζεντάι δάσκαλος χρησιμοποίησε την Δύναμη για να τον ξεγελάσει. Ο TD-110 αργότερα μεταφέρθηκε στο Death Star, όμως ήταν ακόμα επηρεασμένος από το mind trick του Kenobi και κατά την διάρκεια περιπολίας χτύπησε το κεφάλι του. Η «γκάφα» του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανώτερους του και ο TD-110 έχασε την «προνομιακή» μετάθεση του και απομακρύνθηκε από το υπερόπλο της Αυτοκρατορίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γλυτώσει τον θάνατο, όταν ο Luke Skywalker κατέστρεψε το Death Star και ο TD-110 – γνωστός πλέον ως Wanten – κατάφερε να επιβιώσει μέχρι και την εδραίωση του Πρώτου Τάγματος και υπηρέτησε ως ανώτατος αξιωματικός της βάσης Starkiller στην σίκουελ τριλογία του J.J. Abrams.