Το HBO Max σπάει την μπάνκα για το «Big Bang Theory»

the-big-bang-theory
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το κόστος για να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα streaming της τηλεοπτικής σειράς ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Την περασμένη χρονιά το Netflix πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει να προβάλει «Τα φιλαράκια» για άλλο ένα χρόνο, καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο του streaming αναμένεται να εκτοξευθεί με την επικείμενη είσοδο της Disney, Apple και Warner Brothers στο παιχνίδι με τις δικές τους ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Το HBO Max αποφάσισε να μπει με την σειρά του δυναμικά στην μάχη και απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα streaming του «The Bing Bang Theory» στην Αμερική για τα επόμενα πέντε χρόνια, πληρώνοντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Τον περασμένο Ιούλιο έφτασε σε συμφωνία με την Warner ώστε να γίνει το «νέο σπίτι» για τα «Φιλαράκια» τα επόμενα πέντε χρόνια, πληρώνοντας συνολικά 425 εκατομμύρια δολάρια.

CBS / Michael Yarish

Με αυτές τις δύο συμφωνίες η νέα πλατφόρμα του HBO – που έχει την στήριξη της Warner – θα έχει να προσφέρει μια δελεαστική συλλογή σειρών όταν ξεκινήσει την λειτουργία της την άνοιξη του 2020, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα «Game Of Thrones», «The Sopranos», «Ο φρέσκος πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» και «Pretty Little Liars».

Το «The Big Bang Theory» με τους Jim Parsons, Johnny Galecki και Kaley Cuoco ολοκληρώθηκε τον Μάιο μετά από 12 κύκλους και αποτελεί μια από τις αγαπητές τηλεοπτικές σειρές, καθώς έχει προταθεί για 55 βραβεία Emmy και κέρδισε τα δέκα από αυτά. Παράλληλα με την κεντρική σειρά προβάλλεται ένα spin-off, το «Young Sheldon», το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλες δύο σεζόν.