O Mickey Rourke ξεσπαθώνει κατά Robert De Niro με αφορμή τον «Ιρλανδό» του Scorsese

mickey-rourke-robert-de-niro
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η κόντρα μεταξύ των δύο χολιγουντιανών αστέρων κρατάει γερά από την δεκαετία του 1980.

Ο Mickey Rourke ισχυρίζεται πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί στην νέα ταινία του Martin Scorsese, λόγω της πολύχρονης κόντρας του με τον Robert De Niro. Όπως εξήγησε ο 67χρονος ηθοποιός, η συγκεκριμένη κόντρα κρατάει από το 1987 και τα γυρίσματα του θρίλερ «Δαιμονισμένος άγγελος» που σκηνοθέτησε ο Alan Parker.

«Ο Martin Scorsese ήθελε να με συναντήσει για μια ταινία με τους Al Pacino, Joe Pesci και Robert De Niro. Ο υπεύθυνος του κάστινγκ είπε στον μάνατζερ μου πως ο Robert De Niro είπε ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί μου σε μια ταινία» δήλωσε ο Rourke στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή «Live – Non è la D’Urso».

Οι Robert De Niro και Mickey Rourke δεν έχουν συνεργαστεί ξανά μετά το «Δαιμονισμένος άγγελος» του Alan Parker.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στεναχωρήθηκε με την εξέλιξη, καθώς είχε «ανάγκη τα λεφτά» από έναν ενδεχόμενο ρόλο στον «Ιρλανδό» του Scorsese. Στην συνέχεια της συνέντευξης του ο Rourke σχολίασε πως είχε τον De Niro ως ίνδαλμα την δεκαετία του 1980 – όπως και τους Marlon Brando και Al Pacino – όμως άλλαξε άποψη όταν συνεργάστηκαν στην ταινία του Parker. Εκεί ο De Niro φέρεται να του είπε πως «θα ήταν καλύτερο εάν δεν μιλάμε».

Η «ψυχρότητα» την οποία αντιμετώπισε από τον συμπρωταγωνιστή του στα γυρίσματα της ταινίας του Parker άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στον Rourke, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του De Niro, υπονοώντας πως είναι μεγάλος υποκριτής. Η πλευρά του De Niro δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του Rourke.