Η Viola Davis «φοβάται» να υποδυθεί την Michelle Obama

viola-davis Stewart Cook
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις προκλήσεις στον επερχόμενο τηλεοπτικό ρόλο της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Viola Davis θα παίξει τον ρόλο της Michelle Obama στην δραματική τηλεοπτική σειρά «First Ladies», η οποία θα αφηγηθεί τις ιστορίες εμβληματικών Πρώτων Κυριών στην ιστορία των ΗΠΑ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πάντως δήλωσε ότι «φοβάται» εάν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου.

«Φοβάμαι λίγο. Έχω γνωρίσει την Michelle Obama και είναι ακριβώς όπως την φαντάζεται κανείς, έτσι είναι. Είναι απίστευτη με κάθε τρόπο. Είναι έξυπνη. Έχει αυτοπεποίθηση. Έχει λόγο. Πιστεύει στην αδελφότητα» τόνισε η Davis στο Entertainment Weekly.

Συνεχίζοντας η Davis εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η Obama είναι σημαντική προσωπικότητα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. «Νομίζω πως η Michelle Obama θυσίασε πολλά για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο, για να γίνει η Πρώτη Κυρία. Αλλά το να γίνει η Πρώτη Κυρία που ήταν έγχρωμη… από ποιον το μαθαίνεις αυτό;» σχολίασε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

REX/Shutterstock

Αφού εξέφρασε την άποψη πως η ερμηνεία της μπορεί να στεφθεί τόσο από επιτυχία όσο και αποτυχία, η Davis εξήγησε πως θα διαβάσει τα απομνημονεύματα της Michelle Obama για να προετοιμαστεί για τον ρόλο αλλά και τι είναι που βρίσκει ενδιαφέρον για τις «Πρώτες Κυρίες».

«Οι πρώτες κυρίες ανέκαθεν κινούσαν την περιέργεια μου. Πάντα με ενδιέφερε ο άνθρωπος που δεν τυχαίνει τόσης προσοχής όσο τον άλλο άνθρωπο. Δεν θέλω να μιλήσω για τις γυναίκες πίσω από τους άνδρες, αλλά για τις γυναίκες δίπλα στους άνδρες, ποιες ήταν οι θυσίες και η καθημερινότητα τους» κατέληξε η Davis.