Ο Robert De Niro και οι παραγωγοί του «Ιρλανδού» διαψεύδουν τον Mickey Rourke

mickey-rourke
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια κόντρα φέρεται να ξέσπασε μεταξύ των δύο ηθοποιών το 1987 στα γυρίσματα του θρίλερ «Δαιμονισμένος άγγελος».

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Mickey Rourke, ο οποίος ισχυρίζεται πως η πολύχρονη (και μέχρι τώρα άγνωστη) κόντρα του με τον Robert De Niro είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθεί από το κάστινγκ του «Ιρλανδού». Σύμφωνα όμως με τους παραγωγούς της ταινίας του Martin Scorsese και την μάνατζερ του Robert De Niro, ο Rourke ουδέποτε ήταν στα υπόψη για κάποιο ρόλο.

Μιλώντας στην ιταλική εκπομπή «Live – Non è la D’Urso», ο Rourke ανέφερε πως ο σκηνοθέτης ήθελε να τον συναντήσει για έναν ρόλο στην ταινία, όμως η υπεύθυνη του κάστινγκ φέρεται να τον ενημέρωσε πως ο Robert De Niro αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του. Ο Rourke σχολίασε μάλιστα πως στεναχωρήθηκε από την εξέλιξη καθώς είχε «ανάγκη» την αμοιβή.

Σε δήλωση τους στο Entertainment Tonight, οι παραγωγοί της ταινίας Jane Rosenthal (η οποία είναι και μάνατζερ του De Niro), Emma Tillinger Koskoff και η διευθύντρια του κάστινγκ Ellen Lewis τόνισαν πως ο Rourke ουδέποτε ήταν υποψήφιος για την ταινία. «Ποτέ δεν ζητήθηκε από τον Mickey Rourke να εμφανιστεί στον “Ιρλανδό”, ούτε υπήρχαν ποτέ σκέψεις ή συζητήσεις για να συμμετάσχει στην ταινία» υπογράμμισαν στην ανακοίνωση τους.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Evan Agostini

Η μάνατζερ του Robert De Niro και οι παραγωγοί του «Ιρλανδού» διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Mickey Rourke.

Η κόντρα των δύο ηθοποιών φέρεται να ξεκίνησε το 1987 στα γυρίσματα του θρίλερ «Δαιμονισμένος άγγελος» του Alan Parker. Σύμφωνα με τον Rourke, ο De Niro του ξεκαθάρισε πως θα προτιμούσε «να μην μιλάνε» στο σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την χρονιά ο Parker είχε χαρακτηρίσει την συνεργασία με τον Rourke «εφιαλτική». «Είναι πολύ επικίνδυνος στο σετ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει» είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη του στο ABC News.