Ο Brad Pitt ρίχνει φως στην «σύγκρουσή» του με τον Harvey Weinstein

brad-pitt-gwyneth-paltrow-harvey-weinstein
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Εάν την κάνεις να νιώσει άβολα ξανά, θα σε σκοτώσω» φέρεται να είπε στον παραγωγό όταν παρενόχλησε την Gwyneth Paltrow.

Οι δραματικές αποκαλύψεις του σκανδάλου Harvey Weinstein έχει συνταράξει τον χώρο του θεάματος, με πολλές μεγάλες σταρ του Χόλυγουντ να μιλούν δημόσια για τις εφιαλτικές εμπειρίες τους με τον πρώην παραγωγό και άλλους παράγοντες της βιομηχανίας. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Gwyneth Paltrow, η οποία αποκάλυψε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Howard Stern πως στο ξεκίνημα της καριέρας της ο Weinstein επιχείρησε να την εξαναγκάσει να υποκύψεις στις ορέξεις του.

Los Angeles Times / Al Seib

Τα αδέλφια Weinstein είχαν χτίσει μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες παραγωγής στο Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με την Paltrow, όταν μίλησε στον τότε σύντροφο της Brad Pitt για το συμβάν, ο ηθοποιός υπογράμμισε στον Weinstein πως θα τον σκοτώσει εάν τολμούσε να ξανακάνει κάτι τέτοιο. Ο Pitt φέρεται να απείλησε τον παραγωγό στην πρεμιέρα μιας θεατρικής παράστασης το 1995, λέγοντας του ωμά πως «εάν την κάνεις να νιώσει άβολα ξανά, θα σε σκοτώσω».

Μιλώντας για το συμβάν, η Paltrow εκθείασε τον Pitt για την χειρονομία του, λέγοντας πως «ήταν σαν να τον πέταγε σε έναν τοίχο, ενεργειακά. Αυτό που έκανε ήταν τόσο φανταστικό γιατί εκμεταλλεύτηκε την δημοτικότητα και την δύναμη του για να με προστατέψει σε μια εποχή που δεν ήμουν ακόμα διάσημη ή ισχυρή».

REX/Shutterstock

Η αντίδραση του Brad Pitt συγκίνησε την Gwyneth Paltrow.

Ο Pitt από την πλευρά του έχει αποφύγει να μιλήσει δημόσια για το συμβάν, μέχρι που ρωτήθηκε από την Christiane Amanpour του CNN, η οποία τον χαρακτήρισε ως έναν από τους «ήρωες» της υπόθεσης. «Εκείνη την στιγμή ήμουν απλά ένα παιδί από το Όζαρκς στον παιδότοπο και έτσι αντιμετωπίζουμε τα πράγματα εκεί» σχολίασε ο ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως το μόνο που τον ενδιέφερε είναι να μην συνέβαινε κάτι κακό στην Paltrow όσο δούλευε για τον Weinstein.

Shutterstock

Ο Brad Pitt έχει αποφύγει να μιλήσει δημόσια για το συμβάν με τον Harvey Weinstein.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το συμβάν, ο παραγωγός επικοινώνησε με την Paltrow και αφού της έβαλε τις φωνές, απείλησε πως θα την απέλυε από την κινηματογραφική μεταφορά του «Έμμα». Παρόλα αυτά, ο Weinstein δεν φαίνεται να παρενόχλησε ξανά την Paltrow, η οποία αργότερα βοήθησε με τις μαρτυρίες της τους δημοσιογράφους Megan Twohey και Jodi Kantor να αποκαλύψουν την έκταση του σκανδάλου.