Ταινίες της εβδομάδας (26/9/2019)

rambo-last-blood
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο κινηματογραφικός Σεπτέμβριος μας αποχαιρετά με τον Sylvester Stallone να επιστρέφει για μια τελευταία φορά ως Τζον Ράμπο.

«Rambo: Το Τελευταίο Αίμα» (Rambo: Last Blood)
Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία επιστρέφει ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ο Τζον Ράμπο. Τώρα, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή. Το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς είναι ένα θανάσιμο ταξίδι εκδίκησης κι αίματος.
Σκηνοθεσία: Adrian Grunberg, Σενάριο: Matthew Cirulnick και Sylvester Stallone, Ερμηνεύουν: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal και Óscar Jaenada.

«Τρομακτικές ιστορίες στο σκοτάδι» (Scary Stories to Tell in the Dark)
Αμερική 1968. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει αλλαγή… αλλά όχι στη μικρή πόλη της Mill Valley, όπου για γενιές, η σκιά της οικογένειας Bellows πέφτει βαριά. Στην έπαυλη τους στην άκρη της πόλης, η Sarah, ένα μικρό κορίτσι με φριχτά μυστικά, μετέφερε τη ζωή της σε μία σειρά από τρομαχτικές ιστορίες, γραμμένες σε ένα βιβλίο που έχει υπερβεί τον χρόνο. Ιστορίες που έχουν έναν τρόπο να ζωντανέψουν σε βάρος μίας παρέας εφήβων που θα ανακαλύψει το τρομαχτικό βιβλίο της Sarah.
Σκηνοθεσία: André Øvredal, Σενάριο: Dan Hageman, Kevin Hageman και Guillermo del Toro, Ερμηνεύουν: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Dean Norris και Gil Bellows.

«Η μεγάλη νύχτα της Νάπολης» (La paranza dei bambini)
Νάπολη. Ο 15χρονος Νίκολα και οι φίλοι του επιφανειακά μοιάζουν με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους: θέλουν απλώς να περνάνε καλά και να βγάλουν χρήματα για να αγοράσουν φανταχτερά ρούχα, γκάτζετ και σκούτερ. Όμως αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη παρέα: βολτάρουν στην κακόφημη περιοχή Σάνιτα, διψασμένοι να αποκτήσουν εξουσία παίζοντας με όπλα, μιμούμενοι τους μαφιόζους γύρω τους. Υπό την ψευδαίσθηση ότι βοηθούν να επικρατήσει η δικαιοσύνη στη γειτονιά, προσπαθούν να κάνουν το καλό μέσα από το κακό. Αγαπιούνται σαν αδέλφια, δεν φοβούνται τη φυλακή ή τον θάνατο - ξέρουν ότι πρέπει να τα ρισκάρουν όλα, τώρα. Βιώνουν τον πόλεμο με την ανευθυνότητα των νιάτων, αλλά οι εγκληματικές τους πράξεις σύντομα θα τους οδηγήσουν στην απώλεια της αγάπης και της φιλίας.
Σκηνοθεσία: Claudio Giovannesi, Σενάριο: Claudio Giovannesi, Roberto Saviano και Maurizio Braucci, Ερμηνεύουν: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo και Ciro Vecchione.

«Blinded by the Light»
Ο Τζέιβντ είναι ένας Βρετανός έφηβος πακιστανικής καταγωγής, που μεγάλωσε στην πόλη του Λούτον στην Αγγλία, το 1987. Εν μέσω φυλετικών και οικονομικών αναταραχών, γράφει ποίηση προκειμένου να «ξεφύγει» από τη μισαλλοδοξία που μαστίζει την πόλη του, και την αυστηρότητα του συντηρητικού πατέρα του. Αλλά όταν ένας συμμαθητής του, τον «μυεί» στη μουσική του Bruce Springsteen, ο Τζέιβντ αισθάνεται ότι η εργατική τάξη στην οποία ανήκει εκείνος και η οικογένειά του, ταυτίζεται και αντικατοπτρίζεται στους δυνατούς στίχους του Bruce. Καθώς ο Τζέιβτν ανακαλύπτει μία καθαρτική διέξοδο για ν΄ ακολουθήσει τα όνειρά του, ταυτόχρονα βρίσκει το θάρρος να εκφραστεί με τη δική του, μοναδική φωνή.
Σκηνοθεσία: Gurinder Chadha, Σενάριο: Sarfraz Manzoor, Gurinder Chadha και Paul Mayeda Berges, Ερμηνεύουν: Viveik Kalra, Dean-Charles Chapman, Kit Reeve και David Hayman.

«Το Μαγικό Χαλί» (Hodja fra Pjort)
Ένα χωριατόπαιδο, η πιστή του γίδα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών - και, φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί - έχουν το ρόλο τους στις περιπέτειες του Χότζα. Είναι οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.
Σκηνοθεσία: Karsten Kiilerich, Σενάριο: Vicki Berlin και Karsten Kiilerich, Ερμηνεύουν: Vibeke Dueholm, Peter Frödin, Erik Holmey και Rebecca Rønde Kiilerich.

«Αναμνήσεις» (Ricordi?)
Ο αισθαντικός Luca Marinelli πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία αγάπης, άλλοτε ευτυχισμένος, με όρεξη για ζωή και άλλοτε γεμάτος αναμνήσεις, αλλά πάντοτε ερωτευμένος. Η ρευστότητα του χρόνου και η παροδικότητα των αναμνήσεων αναμειγνύονται με τα συναισθήματα εν τη γενέσει τους και η αγάπη συναντά την αμφιβολία, την αμφισημία, όρια νοερά, αλλά και υπαρκτά. Εκείνος και Εκείνη, Εσύ και ο Άλλος, στο χθες, το σήμερα, το αύριο, στο πάντα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Valerio Mieli, Ερμηνεύουν: Luca Marinelli, Linda Caridi, Giovanni Anzaldo και Camilla Diana.

«Απρόσμενος έρωτας» (El amor menos pensado)
O Marcos και η Ana μετράνε 25 χρόνια γάμου. Όταν ο μοναχογιός τους φεύγει από την επαρχία για να πάει στο κολέγιο, το ζευγάρι μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, σαν να το είχαν σχεδιάσει καιρό, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Λιτά και απέριττα, τόσο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια αμοιβαία απόφαση χωρισμού. Η εργένικη ζωή μοιάζει έντονη και συναρπαστική αρχικά, αλλά γρήγορα έρχονται τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ο Marcos και η Ana αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αγάπη, τη φύση της επιθυμίας, την πίστη και παίρνουν μία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.
Σκηνοθεσία: Juan Vera, Σενάριο: Daniel Cúparo και Juan Vera, Ερμηνεύουν: Ricardo Darín, Mercedes Morán, Claudia Fontán και Luis Rubio.

«Έντμοντ: Ένας απρόβλεπτος συγγραφέας» (Edmond)
Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάντ δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια. Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προτείνει στο μεγάλο ηθοποιό του θέατρου Κονστάντ Κοκλέν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο έργο και συγκεκριμένα σε μια ηρωική κωμωδία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα. Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει. Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Alexis Michalik, Ερμηνεύουν: Thomas Solivérès, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner και Tom Leeb.

«Το παιχνίδι του Ρόδου» (Bajo la Rosa)
Η δεκάχρονη Sara εξαφανίζεται. Οι μέρες περνούν χωρίς κανένα ίχνος της. Μέχρι που ένα πρωινό, οι γονείς της λαμβάνουν ένα γράμμα από τον απαγωγέα που, για να την αφήσει ελεύθερη, ζητάει να τους συναντήσει! Ποιος είναι και τι θέλει να τους πει; Αυτό το τετ-α-τετ θα έχει μια αναπάντεχη εξέλιξη.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Josué Ramos, Ερμηνεύουν: Ramiro Blas, Pedro Casablanc, Ignacio Fernández και Elisabet Gelabert.