Eddie Murphy: «Ήμουν νέος, με ραγισμένη καρδιά και λίγο ηλίθιος»

eddie-murphy John Salangsang
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος κωμικός μίλησε για το προκλητικό χιούμορ του και αποκάλυψε πως πλέον νιώθει «πιο συναισθηματικός».

Ο Eddie Murphy έχει ξεκινήσει ένα δυναμικό comeback φέτος, έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία «Dolemite Is My Name» για τον Rudy Ray Moore, σε ένα σίκουελ για τον «Πρίγκιπα της Ζαμούντα», ενώ θα παρουσιάσει ένα επεισόδιο του «Saturday Night Live» για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια.

Παράλληλα ο Αμερικάνος ηθοποιός έχει υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με το Netflix και έχει προγραμματίσει μια θεατρική περιοδεία. Με αφορμή τα σχέδια του, ο Murphy έδωσε μια συνέντευξη στους New York Times για την καριέρα του, όπου μίλησε για την ανάγκη του να επιστρέψει στο stand-up, αλλά και το τι μετανιώνει από το παρελθόν του.

AP / Chris Pizzello

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της συνέντευξης ο Murphy αναφέρθηκε σε δύο comedy specials που απογείωσαν την καριέρα του ως κωμικός, το «Delirious» του 1983 και το «Raw» του 1987. Οι δύο αυτές ταινίες περιλαμβάνουν πολλά ανέκδοτα με μισογυνικό, τρανσοφοβικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, τα οποία πλέον θεωρούνται προβληματικά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Murphy άλλαζε κανάλια σε μια τηλεόραση και έπεσε πάνω σε μια μετάδοση του «Raw», με τον ίδιο να δείχνει να ντρέπεται λίγο με τα λεγόμενα του. Τα αλαζονικά ανέκδοτα του για γυναίκες και τις σχέσεις του θύμισαν έναν χωρισμό που είχε περάσει εκείνη την εποχή. «Ήμουν ένα νεαρός άνδρας που επεξεργαζόταν μια ραγισμένη καρδιά και λίγο ηλίθιος» σχολίασε ο ηθοποιός.

Shutterstock

Στην συνέχεια πάντως ο Murphy διακωμώδησε τις σύγχρονες αντιδράσεις και κριτική στο προκλητικό περιεχόμενο των υλικό στα παλαιότερα comedy specials του και απέφυγε να απολογηθεί για τις επιλογές τους, λέγοντας πως «είναι για πάντα». Ο ίδιος πάντως σχολίασε πως είναι «πιο συναισθηματικός» στα 58 του από όσο ήταν στα 28 του, όταν ξεκινούσε την καριέρα του.