Ο Quentin Tarantino ξεκίνησε να γράφει ένα μυθιστόρημα

quentin-tarantino Masatoshi Okauchi
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ένας βετεράνος του Β’ΠΠ που γίνεται φανατικός σινεφίλ θα πρωταγωνιστήσει στο βιβλίο που ετοιμάζει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης.

Μετά την κυκλοφορία του «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», έχουν γραφτεί πολλά για τα μελλοντικά σχέδια του Quentin Tarantino, καθώς ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποσυρθεί από την σκηνοθεσία μετά την δέκατη ταινία του. Ανάμεσα στα σχέδια του Tarantino είναι και η συγγραφή σεναρίων και βιβλίων και όπως αποκάλυψε ο ίδιος, έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει ένα μυθιστόρημα.

Σε συζήτηση του με τον Martin Scorsese στο φθινοπωρινό τεύχος του DGA Quarterly, ο Tarantino δήλωσε πως «τώρα δουλεύω πάνω σε ένα βιβλίο. Έχω έναν χαρακτήρα που ήταν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου είδε πολλή αιματοχυσία. Έχει γυρίσει σπίτι, είναι στα 50 του και δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ταινίες. Με όλα όσα έχει περάσει τις βρίσκει πολύ παιδικές. Όσον αφορά τον ίδιο, οι ταινίες του Χόλυγουντ είναι ταινίες.

Ο Quentin Tarantino επισκέφτηκε την φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πριν από δέκα χρόνια στο «Άδωξοι μπάσταρδη» με τον Brad Pitt.

«Εντελώς ξαφνικά, αρχίζει να μαθαίνει για αυτές τις ξένες ταινίες από τον Kurosawa και τον Fellini. Τότε σκέφτεται πως ίσως έχουν κάτι παραπάνω από αυτά τα ψεύτικα πράγματα του Χόλυγουντ. Οπότε στρέφεται σε αυτές [τις ταινίες] και ορισμένες του αρέσουν, άλλες δεν του αρέσουν και κάποιες δεν τις καταλαβαίνει, αλλά ξέρει ότι βλέπει κάτι» σχολίασε ο Tarantino.

Πέραν όμως των συγγραφικών σχεδίων του, ο Tarantino αναφέρθηκε στην προοπτική ενός reboot του «Star Trek». Ο ίδιος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έχει ετοιμάσει ένα σενάριο και ότι εάν τελικά αναλάβει την ταινία, θα είναι «R-Rated», δηλαδή με πιπεράτους διαλόγους και πολλές σκηνές βίας. «Υπάρχει ένα σενάριο για αυτό. Πρέπει να το επεξεργαστώ, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω αυτό» δήλωσε ο σκηνοθέτης.