Κερδίστε προσκλήσεις για την βραβευμένη ταινία «Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα»

mi-xamiloneis-to-blemma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Πάρτε μέρος στον facebook διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα την ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 20:00 (προσέλευση μισή ώρα νωρίτερα) στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας
Υποψήφιο για Όσκαρ Διεύθυνσης Φωτογραφίας
Επίσημη Συμμετοχή Διαγωνιστικό Τμήμα, 75ο Φεστιβάλ Βενετίας
Bραβείο Leoncino d’Oro Agiscuola, 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

 

Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα
(Werk ohne Autor)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για τις Ζωές των Άλλων, Florian Henckel von Donnersmarck, εμπνέεται από αληθινά γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες γερμανικής ιστορίας και παρουσιάζει μία συναρπαστική ταινία που ρίχνει φως στην τρέλα και την τραγωδία του 20ου αιώνα μέσα από τη μοίρα τριών ανθρώπων.

Στην καθηλωτική αυτή ιστορία πρωταγωνιστούν οι Tom Schilling (Oh Boy),  Sebastian Koch (The Lives of Others) και Paula Beer (Frantz), συνθέτοντας μία τραγική οικογενειακή ιστορία, που γοητεύει με την αγωνία και τιμά την απελευθερωτική δύναμη της τέχνης. Μία κινηματογραφική εμπειρία που αιχμαλωτίζει τον θεατή και τον συγκινεί, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη Gerhard Richter.

Δείτε το trailer

Η ιστορία

Ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Kurt (Tom Schilling) ερωτεύεται την Ellie (Paula Beer) μια συμφοιτήτρια του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Seeband (Sebastian Koch), ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

Διάρκεια 188’

10 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Instagram
Twitter
Fb
Youtube

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Florian Henckel von Donnersmarck
Ηθοποιοί: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Oliver Masucci, Saskia Rosendahl, Ina Weisse, Hanno Koffler, Joerg Schuettauf, Jeannette Hain, Lars Eidinger
Διευθυντής Φωτογραφίας: Caleb Deschanel
Σχεδιασμός Παραγωγής: Silke Buhr
Κοστούμια: Gabriele Binder
Μοντάζ: Patricia Rommel
Μουσική: Max Richter