Ταινίες της εβδομάδας (10/10/2019)

gemini-man
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

O Will Smith αντιμετωπίζει τον νεότερο εαυτό του στην νέα καταιγιστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ang Lee.

«Gemini Man»
Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του, Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο - η δική του ή του κλώνου του;
Σκηνοθεσία: Ang Lee, Σενάριο: David Benioff, Billy Ray και  Darren Lemke, Ερμηνεύουν: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen και Douglas Hodge.

«Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται» (Portrait de la jeune fille en feu)
Βρετάνη, 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ, μίας νέας γυναίκας που μόλις άφησε το Μοναστήρι. Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Céline Sciamma, Ερμηνεύουν: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami και Valeria Golino.

«Σον το πρόβατο ταινία: Φαρμαγεδών» (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon)
Παράξενα φώτα πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μία άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη , η Λου-Λα , προσγειώνεται κατά τύχη στην Φάρμα, και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια με αποστολή να βοηθήσει την Λου-Λα να γυρίσει σπίτι της. Η Λου-Λα με τις μαγικές εξωγήινες δυνάμεις της εκτός ελέγχου κάνει την μία καταστροφική σκανδαλιά μετά την άλλη και ο Σον θα πρέπει να οδηγήσει την φίλη του σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος για να βρουν το χαμένο της διαστημόπλοιο. Ταυτόχρονα μια μυστηριώδης κρατική Αντί- Εξωγήινη Υπηρεσία τους καταδιώκει. Θα μπορέσουν να βρουν το διαστημόπλοιο πριν να είναι αργά;
Σκηνοθεσία: Will Becher και Richard Phelan, Σενάριο: Jon Brown, Mark Burton και Nick Park, Ερμηνεύουν: Joe Sugg, Justin Fletcher, John Sparkes και Kate Harbour.

«Οροσειρά των Ονείρων» (La cordillère des songes)
Ο Patricio Guzmán εγκατέλειψε τη Χιλή πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, όταν η στρατιωτική δικτατορία ανέλαβε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν σταματούσε να σκέφτεται για την χώρα, τον πολιτισμό κι έναν τόπο στον χάρτη που ποτέ δεν ξέχασε. Μετά την κάλυψη του Βορρά στο «Νοσταλγώντας το Φως» και το Νότο στο «Μαργαριταρένιο Κουμπί», τα πλάνα του πλησιάζουν με αυτό που ονομάζει «η τεράστια αποκαλυπτική ραχοκοκαλιά της προηγούμενης και πρόσφατης ιστορίας της Χιλής».
Σκηνοθεσία και σενάριο: Patricio Guzmán.

«Μη χαμηλώνεις το βλέμμα» (Werk ohne Autor)
Ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Kurt ερωτεύεται την Ellie, μια συμφοιτήτρια του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Seeband, ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Florian Henckel von Donnersmarck, Ερμηνεύουν: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer και Saskia Rosendahl.

«Diego Maradona»
Μια συναρπαστική ταινία-ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή του πιο αγαπημένου αθλητή παγκοσμίως. Η ξέφρενη πορεία του Ντίεγκο από την φτώχεια της φαβέλα στην απόλυτη δόξα μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο. Μια ιστορία για το πάθος, την ιδιοφυΐα αλλά και τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Σκηνοθεσία: Asif Kapadia.

«Ο κυνηγός της νύχτας» (Nomis)
Ένας ταλαιπωρημένος αστυνομικός, το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μία επικίνδυνη συνομωσία που σχετίζεται με τη σύλληψη ενός άρρωστου άντρα, ο οποίος συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.
Σκηνοθεσία και σενάριο: David Raymond, Ερμηνεύουν: Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario και Stanley Tucci.

«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» (Che: Caminos, huellas, enigmas)
Σε μια περιοδεία σε έξι χώρες, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα και Βολιβία, δημοσιογράφοι ακολουθούν τα βήματα του Τσε Γκεβάρα δια θαλάσσης και γης, από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αργεντινή έως τον τελευταίο προορισμό του, τη Βολιβία. Παρουσιάζονται τόποι και τοπία που πέρασε ο Τσε, καθώς και συνεντεύξεις με την οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και τους ανθρώπους που συναντήθηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τον μεγάλο επαναστάτη.
Σκηνοθεσία: Victoria Vorontsova και Alexander Luchaninov.