Στροφή στον λογοτεχνικό τρόμο για τον Finn Wolfhard του «Stranger Things»

the-turning
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο αστέρας του «Stranger Things» πρωταγωνιστεί σε μια μοντέρνα εκδοχή του «Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James.

Το διήγημα «Το στρίψιμο της βίδας» του Αμερικάνου συγγραφέα Henry James έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Floria Sigismondi με πρωταγωνιστή τον Finn Wolfhard.

Το σενάριο του «The Turning» φέρει την υπογραφή των Chad και Carey Hayes, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εργαστεί πάνω στ «Σπίτι του Θανάτου» και τις δύο πρώτες ταινίες «Το κάλεσμα».

Όπως αποκαλύπτει το επίσημο τρέιλερ της ταινίας , ο αστέρας του «Stranger Things» και «Το Αυτό» ενσαρκώνει τον Miles, ο οποίος ζει με την αδερφή του Flora (Brooklynn Prince) σε ένα αρχοντικό σε μια επαρχιακή περιοχή του Μέιν υπό την εποπτεία της καινούριας τους νταντάς Kate (Mackenzie Davis). Γρήγορα όμως η Kate διαπιστώνει πως τα δύο παιδιά και το σπίτι κρύβουν πολλά σκοτεινά μυστικά και τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται.

Το πρωτότυπο διήγημα τρόμου του James εκδόθηκε σε περιοδική μορφή το 1898 μέσω του Collier’s Weekly και έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην μικρή και μεγάλη οθόνη – με πιο γνωστή μεταφορά το «Μια μορφή στο παράθυρο» που σκηνοθέτησε ο Jack Clayton το 1961 – αλλά και στην σκηνή του Μπρόντγουεϊ το 1950.