Αρνείται τις καταγγελίες για βιασμό ο Matt Lauer

matt-lauer
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο πρώην παρουσιαστής του NBC κατηγορείται πως βίασε συνάδελφό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Ο Matt Lauer διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για βιασμό από μια πρώην συνάδελφο του στο NBC. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Brooke Nevils, ο παρουσιαστής ειδήσεων του αμερικάνικου δικτύου φέρεται να τη βίασε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας τα 2014. Ο Lauer από την πλευρά του ισχυρίζεται πως είχε συνάψει μια συναινετική εξωσυζυγική σχέση με την Nevils.

Η καταγγελία της Nevils περιλαμβάνεται στο νέο βιβλίο του Ronan Farrow με τίτλο «Catch & Kill», το οποίο κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου. Ο Ronan είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου Harvey Weinstein μέσω άρθρου του στο περιοδικό The New Yorker, για το οποίο τιμήθηκε με ένα βραβείο Pulitzer το 2018.

BroadImage/Rex/Shutterstock

Ο Matt Lauer και η Savannah Guthrie παρουσίαζαν μαζί την εκπομπή «Today» στο δίκτυο NBC, μέχρι την απόλυση του πρώτου το 2017.

«Σε ένα νέο βιβλίο, εικάζεται πως μια εξωσυζυγική, αλλά συναινετική και σεξουαλική επαφή την οποία έχω παραδεχτεί, ήταν τελικά επίθεση. Είναι κατηγορηματικά ψευδές, αφού αγνοεί τα γεγονότα και την κοινή λογική» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο 61χρονος παρουσιαστής ειδήσεων.

Ο Lauer παραδέχεται πως έκανε σεξ με την Nevils στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και πως η σχέση τους έληξε κατά έναν άσχημο τρόπο. «Για δύο χρόνια, οι γυναίκες με τις οποίες είχα εξωσυζυγικές σχέσεις έχουν αποποιηθεί τις κοινές ευθύνες και αντιθέτως τις αποφεύγουν πίσω από ψευδείς ισχυρισμούς» τονίζει ο Lauer.

NBC / Paul Drinkwater

Η Brooke Nevils ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Lauer κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014.

Το δίκτυο NBC απέλυσε τον Lauer το 2017 μετά από σειρά καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά – το Variety αναφέρει πως η απόλυση έγινε μετά από την καταγγελία της Nevils, όμως το όνομα της δεν είχε γίνει γνωστό εκείνη τη περίοδο. Η απόφαση για την απόλυση του βετεράνου παρουσιαστή ειδήσεων είχε παρθεί μετά από τις αντίστοιχες απολύσεις των Roger Ailes και Bill O’Reilly για αντίστοιχες κατηγορίες.

Οι πρώην συμπαρουσιάστριες του Lauer στην ειδησεογραφική εκπομπή «Today», Savannah Guthrie και Hoda Kotb, σχολίασαν πως οι καταγγελίες της Nevils είναι «σοκαριστικές και τρομακτικές». «Νιώθεις ότι ξέρεις κάποιον για 12 χρόνια, νιώθεις πως τους ξέρεις μέσα κι εξω και τότε ξαφνικά ανοίγει μια πόρτα και είναι ένα κομμάτι τους που δεν το γνώριζες» δήλωσε η Kotb.