Το κουδούνι του «Rydell High» ξαναχτυπά

grease
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το σχολείο του θρυλικού «Grease» ανοίγει τις πόρτες του σε εβδομαδιαία βάση με χορό και τραγούδι.

Η νοσταλγική, ανέμελη, Technicolor Αμερική της δεκαετίας του 1950 θα αναβιώσει στην μικρή οθόνη μέσω μιας νέας σειράς βασισμένης στο κλασικό μιούζικαλ «Grease». Η νέα συμπαραγωγή των HBO Max και της Paramount είναι ανεξάρτητη από την πρίκουελ ταινία που βρίσκεται υπό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το spin-off με τίτλο «Rydell High» θα συνδυάζει στοιχεία της πρωτότυπης ταινίας και νέες ιστορίες, οπότε ουσιαστικά πρόκειται για ένα soft reboot του franchise.

Στην τηλεοπτική σειρά αναμένονται να εμφανιστούν αρκετοί γνώριμοι χαρακτήρες οι οποίο θα πλαισιώνονται από νέους. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καστ ή τους συντελεστές πίσω από την κάμερα.

Αυτό που έχει γίνει σαφές είναι πως το «Rydell High» θα επιχειρήσει να «εκμοντερνίσει» το κλασικό μιούζικαλ που γύρισε ο Randal Kleiser το 1978. Μαζί με τα κλασσικά τραγούδια του πρωτότυπου μιούζικαλ θα υπάρχουν πολλά μεγάλα τραγούδια της εποχής, ενώ οι παραγωγοί υπόσχονται πως θα περιλαμβάνει τους αναμενόμενους νεανικούς έρωτες, προβληματισμούς και ανησυχίες και περιπέτειες.

«Το “Grease” είναι ένα εμβληματικό πολιτισμικό pop φαινόμενο που λειτουργεί για κάθε γενιά και είμαι ενθουσιασμένη που οι φίλοι μας στην Paramount ανυπομονούν με την ιδέα να ανοίξουμε την σειρά και να την μεταφέρουμε σε έναν μεγαλύτερο καμβά σε εβδομαδιαία βάση» δήλωσε η Sarah Aubrey του HBO Max.

Στην συνέχεια η Aubrey εξήγησε πως το «Rydell Hydell» φιλοδοξεί να απεικονίσει «την ζωή στο λύκειο και την επαρχία των ΗΠΑ στο πλαίσιο ενός μεγάλου rock ‘n’ roll μιούζικαλ. Είναι το “Grease 2.0”, αλλά με το ίδιο πνεύμα, ενέργεια και ενθουσιασμό που έρχεται αμέσως κατά νου όταν ακούει κανείς οποιοδήποτε από αυτά τα εμβληματικά τραγούδια».