Ταινίες της εβδομάδας (10/10/2019)

hustlers
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η Jennifer Lopez και η εκρηκτική παρέα της καταστρώνουν ένα σχέδιο για να εκδικηθούν τους πλούσιους της Wall Street.

«Επικίνδυνες Κυρίες» (Hustlers)
Μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντόροθι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Lorene Scafaria, Ερμηνεύουν: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles και Cardi B.

«Maleficent: Η δύναμη του σκότους» (Maleficent: Mistress of Evil)
H Maleficent και η βαφτιστήρα της Aurora έρχονται αντιμέτωπες με περίπλοκους οικογενειακούς δεσμούς - που ενώ τις φέρνουν κοντά την ίδια στιγμή τις ωθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις- με αφορμή μία γαμήλια τελετή και την εμφάνιση απρόσμενων συμμάχων και σκοτεινών, πρωτόγνωρων δυνάμεων.
Σκηνοθεσία: Joachim Rønning, Σενάριο: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster και Linda Woolverton, Ερμηνεύουν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson και Michelle Pfeiffer.

«Παράσιτα» (Gisaengchung)
Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.
Σκηνοθεσία: Joon-ho Bong, Σενάριο: Jin Won Han και Joon-ho Bong, Ερμηνεύουν: Kang-ho Song, Yeo-jeong Jo, So-dam Park και Woo-sik Choi.

«Συνώνυμα» (Synonymes)
Ο Γιοάβ, ένας νέος Ισραηλινός, είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τις καταβολές του και να γίνει γαλλόφωνος. Στο Παρίσι εγκαταλείπει την εβραϊκή γλώσσα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει μια νέα ταυτότητα.
Σκηνοθεσία: Nadav Lapid, Σενάριο: Nadav Lapid και Haïm Lapid, Ερμηνεύουν: Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte και Uria Hayik.

«Ο Λένιν τον Οκτώβρη» (Lenin v Oktyabre)
Επιστρέφοντας από τη Φιλανδία, ο Λένιν φτάνει στην Αγία Πετρούπολη τον Οκτώβρη του 1917, και σκοπεύει να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση. Ο εργάτης Βασίλι αναλαμβάνει την προστασία του, όσο οι Μπολσεβίκοι ετοιμάζονται για την ένοπλη εξέγερση.
Σκηνοθεσία: Mikhail Romm, Σενάριο: Aleksei Kapler, Ερμηνεύουν: Boris Shchukin, Nikolai Okhlopkov, Vasili Vanin και Nikolai Svobodin.