Ο Jared Leto επιχείρησε να σαμποτάρει τον «Joker» του Joaquin Phoenix

Jared-leto Edmond Sadaka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θεωρεί πως η ταινία του Todd Phillips ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρά του να επιστρέψει στον ρόλο.

Το «Joker» του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix μπορεί να κάνει τους ιθύνοντες στην Warner Brothers να τρίβουν τα χέρια τους από την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, όμως ο Jared Leto φέρεται να είναι τόσο δυσαρεστημένος με την ταινία που φέρεται να προσπάθησε να σταματήσει την παραγωγή της.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε ενσαρκώσει τον αιώνιο εχθρό του Batman στην «Ομάδα αυτοκτονίας» το 2016 και είχε συμφωνήσει να συνεχίσει στον ρόλο. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Hollywood Reporter, ο Leto εξέφρασε έντονα παράπονα στο γραφείο μάνατζμεντ που τον εκπροσωπούσε όταν έμαθε για την ταινία του Phillips.

Η ερμηνεία του Joaquin Phoenix στον ρόλο του Joker έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Leto θεωρούσε πως η συγκεκριμένη ταινία θα υπονόμευε τις πιθανότητες του να επιστρέψει στον ρόλο και ζήτησε από τον μάνατζερ του στον χώρο της μουσικής, τον Irving Azoff, να απαιτήσει από την Warner Brother να διακόψει την παραγωγή του «Joker». Ο ηθοποιός φέρεται να έχει τερματίσει πλέον την συνεργασία του με τον Azoff αλλά και το γραφείο μάνατζμεντ Creative Artists Agency.

Το μέλλον του Leto ως Joker είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αφού ο χαρακτήρας δεν εμφανίζεται στο επερχόμενο «Birds Of Prey», ούτε στο soft reboot της «Ομάδας αυτοκτονίας» που ετοιμάζει ο James Gunn, όπου επιστρέφουν αρκετοί ηθοποιοί από την ταινία του David Ayer – όπως οι Margot Robbie, Viola Davis και Jai Courtney.

Η Harley Quinn θα συνεχίσει τελικά χωρίς τον Joker (του Jared Leto) στο «Birds of Prey» και το soft reboot της «Ομάδας αυτοκτονίας».

Αρχικά η Warner Brothers σκόπευε να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Joker και την Harley Quinn, όμως μετά την σχετική αποτυχία του «Justice League» στην μεγάλη οθόνη το χολιγουντιανό στούντιο αποφάσισε να ρίξει το βάρος του σε project με λιγότερα ρίσκα, όπως το «Shazam» και το «Joker» του Todd Phillips.

Παρά την δυσαρέσκεια του, ο Leto δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο του να καθιερωθεί ως υπερήρωας στην μεγάλη οθόνη, καθώς έχει συμφωνήσει να παίξει τον ρόλο του βρικόλακα Morbius, σε ένα spin-off του Spider-Man από την Sony.