Απαγορεύτηκε τελικά το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» στην Κίνα

quentin-tarantino Andrea Raffin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αρνείται ο Quentin Tarantino να κόψει την επίμαχη σκηνή που παρουσιάζει τον θρυλικό Bruce Lee ως «αυθάδη αλήτη».

O Quentin Tarantino αρνήθηκε να αφαιρέσει ορισμένες σκηνές από το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», με αποτέλεσμα οι κινεζικές αρχές να απαγορεύσουν την κυκλοφορία της ταινίας. Η απαγόρευση της ταινίας στην Κίνα έγινε μετά από έκκληση της κόρης του Bruce Lee, η οποία ισχυρίζεται πως το έργο του Tarantino δυσφημεί τον πατέρα της και ότι τον παρουσιάζει ως «αλήτη».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε συζητήσεις με τον διανομέα της ταινίας στην Κίνα για τις σχετικές αλλαγές που απαιτούνται για να κυκλοφορήσει η ταινία, όμως πλέον φέρεται να έχει αλλάξει στάση.

Το άρθρο αναφέρει πως ο λόγος που αρνείται πλέον ο Tarantino να προβεί σε αλλαγές είναι επειδή οι κινεζικές αρχές δεν ξεκαθαρίζουν τους λόγους για τους οποίους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της ταινίας.

Πηγή του άρθρου σχολίασε πως αν και η Shannon Lee εξέφρασε παράπονα στις αρμόδιες αρχές της Κίνας για την επίμαχη σκηνή με τον πατέρα της, τον οποίο ενσαρκώνει ο Mike Moh, ενδέχεται να υπάρχουν επιπρόσθετες σκηνές που να προβληματίζουν τις κινέζικες αρχές, ιδιαίτερα σε σχέση με την βία.

Αρχικά η πρεμιέρα του «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» στην Κίνα είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, όμως πρακτικά είναι αδύνατο να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να κυκλοφορήσει στην ώρα της.