Billy Bob Thornton: «Ήμουν τύφλα μεθυσμένος στα γυρίσματα»

bad-santa
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος ηθοποιός αποκάλυψε το «γενναίο» αλκοολούχο πρωινό του κατά την διάρκεια του «Ο Άι Βασίλης είναι… λέρα».

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός μπροστά από μια κάμερα είναι να υποδυθεί πως είναι μεθυσμένος κατά έναν πιστευτό και αυθόρμητο τρόπο. Όταν μάλιστα η μέθη ενός χαρακτήρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκηνής, το άγχος και οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Για τον Billy Bob Thornton που πρωταγωνίστησε στις χριστουγεννιάτικες κωμωδίες «Ο Άι Βασίλης είναι… λέρα» αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα, αφού κατά δήλωση του ήταν «τύφλα μεθυσμένος» σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της πρώτης ταινίας που σκηνοθέτησε ο Terry Zwigoff το 2003.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο ηθοποιός σχολίασε πως θεώρησε μάλιστα πως ήταν «τόσο ξεκάθαρο» πως ήταν μεθυσμένος στα γυρίσματα της ταινίας, συμπληρώνοντας με μια δόση σαρκασμού πως η ερμηνεία του αποτελούσε «method acting».

«Ήμουν μεθυσμένος. Είναι τόσο ξεκάθαρο. Ήπια περίπου τρία ποτήρια κόκκινο κρασί για πρωινό. Αυτό ήταν μονάχα το ορεκτικό. Μετά το γύρισα σε βότκα με χυμό κράνμπερι και μετά ήπια μερικές μπύρες. Μέχρι να φτάσω σε εκείνη τη σκηνή, σχεδόν δεν ήξερα ότι βρισκόμουν σε ταινία» αποκάλυψε ο Thornton.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός εξήγησε πως η συγκεκριμένη σκηνή κανονικά θα παιζόταν διαφορετικά, όμως λόγω της μέθης έπεσε κάτω στις κυλιόμενες σκάλες και «συνήλθε» όταν έφτασε στην κορυφή της σκάλας.

«Σηκώθηκα και περιφερόμουν γιατί νόμιζα πως ξύπνησα σπίτι μου. Τότε θυμήθηκα τι έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να πάω εκεί, να πέσω πάνω σε εκείνα τα δώρα και να συμπεριφερθώ άσχημα μπροστά στα παιδιά» σχολίασε ο Thornton.