Ο Joker «απειλεί» τον Deadpool

Joker-deadpool
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η νέα ταινία του Joaquin Phoenix κάνει θραύση στα ταμεία και αναμένεται να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για R-rated ταινίες.

Μετά την τεράστια διάκριση στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, νέα ταινία του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του εμβληματικού Joker έχει σπάσει τα παγκόσμια box office και αναμένεται να κάνει ρεκόρ εισπράξεων για R-rated (δηλαδή ακατάλληλες για ανήλικους) ταινίες.

Το σχετικό ρεκόρ ανήκει, μέχρι στιγμής, στο «Deadpool» που σκηνοθέτησε το 2016 ο Tim Miller με τον Ryan Reynolds στον ρόλο του παρανοϊκού και αθυρόστομου μεταλλαγμένου μισθοφόρου, με τις εισπράξεις να υπολογίζονται στα 783,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από δύο εβδομάδες κυκλοφορίας στις αίθουσες, το «Joker» έχει κόψει εισιτήρια αξίας 737 εκατομμυρίων δολαρίων και όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να σπάσει το ρεκόρ της ταινίας με τον αντιήρωα της Marvel.

Στην Ελλάδα το «Joker» έχει ήδη κόψει πάνω από 500.000 εισιτήρια μετά από δύο εβδομάδες με έσοδα άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζει ακάθεκτο.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, η ταινία του Phillips ενδέχεται να πλησιάσει τα 900 εκατομμύρια δολάρια ή ακόμα και να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα, αφήνοντας πίσω τον Aquaman, τον Σκοτεινό Ιππότη και τον Superman.