Το «Eli» του Netflix προκαλεί παραισθήσεις

eli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τρομοκρατημένοι θεατές ισχυρίζονται πως «βλέπουν δαίμονες» και βγάζουν το καπέλο τους στη νέα ταινία του Ciarán Foy.

Η νέα ταινία τρόμου «Eli» που σκηνοθέτησε ο Ciarán Foy και κυκλοφορεί μέσω Netflix είναι τόσο πειστική, που ορισμένοι θεατές ισχυρίζονται πως «βλέπουν δαίμονες» αφού είδαν την ταινία.

Πρωταγωνιστές του «Eli» είναι η Kelly Reilly, ο Charlie Shotwell και η Sadie Sink του «Stranger Things», με την ταινία να επικεντρώνεται σε ένα νεαρό αγόρι με μια αυτοάνοση διαταραχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να φορά μια ειδική πλαστική στολή, αφού δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο.

Οι γονείς του Eli τον παίρνουν σε ένα απομακρυσμένο ερευνητικό κέντρο, όπου οι πολλά υποσχόμενοι γιατροί του δίνουν την δυνατότητα να βγάλει την στολή του. Κάπου εκεί ο νεαρός αρχίζει να βλέπει υπερφυσικά οράματα και γρήγορα αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται στην επιφάνεια.

Πολλοί χρήστες του Twitter εκθείασαν την ταινία τρόμου του Foy για την ατμόσφαιρα της, με ορισμένους να αναφέρουν με μια δόση υπερβολής πως άρχισαν να βλέπουν δαίμονες και να ακούνε πόρτες να ανοίγουν χωρίς λόγο.

Αντίστοιχα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια και για το γεμάτο ανατροπές φινάλε του «Eli», καθώς και ο συνδυασμός στοιχείων από δράματα και ταινίες τρόμου. Ένας χρήστης σημείωσε πως «οι σεναριογράφοι πρέπει να πήραν πολλά ναρκωτικά γράφοντας το τέλος του σεναρίου, γιατί τα τελευταία 20 λεπτά είναι ένα τρενάκι παραφροσύνης».

Δείτε το τρέιλερ του «Eli»