«Κλείδωσε» η 24η περιπέτεια του James Bond

kleidose-i-24i-peripeteia-tou-James-bond-24i-peripeteia-tou-James-bond

Σκηνή από την ταινία «Skyfall»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

O σταρ Daniel Craig και ο σκηνοθέτης Sam Mendes θα συνεργαστούν και πάλι στην επόμενη περιπέτεια του James Bond, που-επιτέλους-έχει πλέον επίσημη ημερομηνία εξόδου: στις 23 Οκτωβρίου 2015 θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.

Η dream-team της ομάδας παραγωγής που κρύβεται πίσω από τις ταινίες του θρυλικού πράκτορα 007 επιβεβαίωσε ότι ο Sam Mendes και ο Daniel Craig θα είναι παρόντες στο νέο ραντεβού τους για την 24η ταινία του James Bond.

Τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν έντονες φήμες για την επικείμενη συνεργασία τους, αλλά τίποτα δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα, ενώ ο Mendes είχε απογοητεύσει το κοινό του, όταν την Άνοιξη είχε δηλώσει πως δεν σκόπευε να επανέλθει με μια νέα κατασκοπική περιπέτεια. Ωστόσο, φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και οι βασικοί συντελεστές, της προηγουμένης, μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του «Skyfall», θα επιστρέψουν στη νέα παραγωγή. Ο Daniel Craig είναι δεσμευμένος με συμβόλαια για να πρωταγωνιστήσει ως James Bond σε άλλες δύο ταινίες, ενώ ο σεναριογράφος John Logan, θα συμμετάσχει και πάλι, στο επόμενο φιλμ της σειράς.

Σε δήλωσή του ο Sam Mendes, τόνισε: «είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί οι παραγωγοί -δίνοντάς μου τον απαιτούμενο χρόνο να τιμήσω όλες τις υποχρεώσεις μου στο θέατρο- μου επέτρεψαν να σκηνοθετήσω την 24η ταινία του James Bond. Ανυπομονώ να πάρω και πάλι τα χαλινάρια και να συνεργαστώ με τους Daniel Craig, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli για δεύτερη φορά».

Πρόσφατα στο West End του Λονδίνου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση του γνωστού έργου «O Tσάρλι και το εργοστάσιο της Σοκολάτας», σε σκηνοθεσία του Sam Mendes. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα αυτή η υποχρέωσή του στεκόταν εμπόδιο στο να σκηνοθετήσει άμεσα την επόμενη περιπέτεια του 007.

Η προηγούμενη ταινία της σειράς, το «Skyfall» σημείωσε εκπληκτική εμπορική επιτυχία, ξεπερνώντας το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ήταν ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, αφού αυτή η εισπρακτική επιτυχία τοποθετεί το «Skyfall», στην πρώτη θέση έναντι όλων των προηγούμενων ταινιών της σειράς, ενώ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών για τη Βρετανία. Η ταινία απέσπασε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε δύο (Καλύτερο μοντάζ ήχου και καλύτερου τραγουδιού για την εξαιρετική ερμηνεία της Adele). Μπορεί να μην γνωρίζουμε προς το παρόν άλλες λεπτομέρειες για την επόμενη περιπέτεια του 007, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, είναι πολύ πιθανό η Penelope Cruz να έχει σημαντικό ρόλο στην ταινία.