Υπάρχει περίπτωση συνέχειας στο «Joker»;

Joker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Todd Phillips και Joaquin Phoenix «συζητούσαν συνέχεια» την προοπτική ενός σίκουελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το «Joker» του Todd Phillips έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της Warner Brothers, αφού μετά τον θρίαμβο στην Βενετία, η ταινία με τον εμβληματικό εχθρό του Batman είναι πλέον η πιο εμπορική «ακατάλληλη» ταινία όλων των εποχών. Αναπόφευκτα λοιπόν έχουν υπάρξει σκέψεις για ένα ενδεχόμενο σίκουελ, παρά το γεγονός ότι το «Joker» σχεδιάστηκε ως αυτοτελής ταινία.

Βεβαίως αυτό δεν σταμάτησε ποτέ τον σκηνοθέτη να συζητήσει την προοπτική ενός σίκουελ με τον Joaquin Phoenix κατά την διάρκεια γυρισμάτων του «Joker». Σε μια νέα συνέντευξη του (γεμάτη spoilers) για το Empire, ο Phillips αποκάλυψε πως «συζητούσαν συνέχεια» ένα ενδεχόμενο. Άλλωστε στο τέλος της ταινίας ο Joker δεν έχει μεταμορφωθεί πλήρως στον αδίστακτο και πανούργο χαρακτήρα των κόμικ.

«Είναι ο χαρακτήρας μας εγκληματικός εγκέφαλος; Ασφαλώς και δεν είναι ακόμα στην ταινία μας. Αυτά είναι ακριβώς τα πράγματα τα οποία θα συζητούσαμε. Η επόμενη ταινία θα μπορούσε να είναι πως έγινε έτσι, ακόμα και χωρίς τον Batman» εξήγησε στην συνέχεια ο σκηνοθέτης.

Οι σκέψεις για ένα σίκουελ έχουν επιβεβαιωθεί και από τον Phoenix σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Peter Travers. «Κατέληξε να γίνει ένας ονειρικός ρόλος. Μιλούσα στον Todd αρκετά για το τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε γενικά, απλά για να δουλέψουμε μαζί, αλλά και πιο ειδικά εάν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε με τον Joker που να είναι ενδιαφέρον» σχολίασε ο ηθοποιός.