Ο George Michael είχε δώσει την ευχή του για το «Last Christmas»

last-christmas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Emilia Clarke και Henry Golding πρωταγωνιστούν στην ρομαντική κωμωδία που έγραψε η βραβευμένη με Όσκαρ Emma Thompson.

Η Emma Thompson αποκάλυψε πως ο George Michael της είχε δώσει την ευχή του ώστε να γράψει το σενάριο για την ρομαντική κωμωδία «Last Christmas», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο χριστουγεννιάτικο τραγούδι των Wham!. Η σχετική αποκάλυψη έγινε από την βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιό σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Jimmy Fallon την περασμένη Δευτέρα.

Μιλώντας για τον σχεδιασμό της ταινίας, η Thompson εξήγησε πως αρχικά την προσέγγισε ο παραγωγός David Livingstone παρακαλώντας την γράψει το σενάριο βασισμένο στο «Last Christmas», όμως η ίδια απέρριψε την πρόταση, αφού το κομμάτι των Wham! δεν ήταν το αγαπημένο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Αργότερα όμως η Βρετανίδα σταρ άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο με τον σύζυγο της Greg Wise και βρήκαν μαζί έναν «ενδιαφέρον και πλάγιο τρόπο» για να αφηγηθούν «μια διαφορετική ιστορία για την καρδιά του ανθρώπου». Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο draft στο σενάριο, η Thompson το έστειλε στον George Michael και αργότερα συναντήθηκαν για να το συζητήσουν.

AP/REX/Shutterstock

«Ήταν απλά ο πιο χαριτωμένος άνθρωπος που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Του άρεσαν όλες οι θεματικές στην ταινία. Είχε πάθος με τους άστεγους και είχε μεγάλη κοινωνική συνείδηση. Ενθουσιάστηκα κα αρχίσαμε να γράφουμε και τότε είχε εκείνο το τραγικό, πρόωρο θάνατο το 2016, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Οπότε τον χάσαμε και μου λείπει τόσο πολύ» εξήγησε η Thompson.

«Μακάρι να ήταν εδώ, επειδή ξέρω που θα την λάτρευε, επειδή η ταινία είναι σαν μια αγκαλιά και όλη η μουσική του – έχουμε 15 τραγούδια του, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου στο τέλος – είναι τόσο cool. Το “Heal The Pain”, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του, ήταν σαν να γράφτηκε για την ταινία. Αυτός το είπε» κατέληξε η ηθοποιός και σεναριογράφος.