Σάλος με το νέο playback feature του Netflix

netflix-hq Paul Sakuma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Aaron Paul και Judd Apatow καλούν την πλατφόρμα streaming να αναθεωρήσει τα αμφιλεγόμενα σχέδιά της.

Το Netflix πρόσφατα προχώρησε στην πιλοτική εφαρμογή ενός νέου feature στην πλατφόρμα του, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν σειρές και ταινίες σε διαφορετικές ταχύτητες. Η συγκεκριμένη λειτουργία – η οποία χρησιμοποιείται σε όλες τις εφαρμογές podcast αλλά και στο YouTube – έχει ήδη προκαλέσει ηχηρές αντιδράσεις, τόσο από τους χρήστες της πλατφόρμας, όσο και από τον χώρο του θεάματος γενικότερα.

Ο πρωταγωνιστής του «Breaking Bad» και «El Camino», Aaron Paul, εκτίμησε πως «δεν υπάρχει περίπτωση» να συνεχίσει να υφίσταται το συγκεκριμένο feature, αφού «αυτό θα σήμαινε πως παίρνουν τον πλήρη έλεγχο της τέχνης άλλων ανθρώπων και την καταστρέφουν».

Αντίστοιχα ο Judd Apatow κάλεσε «κάθε σκηνοθέτη και δημιουργό εκπομπής στην Γη» να πολεμήσουν το Netflix, τονίζοντας πως η πλατφόρμα streaming πρέπει να σεβαστεί το όραμα των δημιουργών και να παρουσιάζει το υλικό όπως έχει σχεδιαστεί.

Βλέποντας τις μεγάλες αντιδράσεις, το Netflix έσπευσε να ισχυριστεί πως η επιλογή διαφορετικών ταχυτήτων playback ήταν μονάχα «δοκιμαστική», συμπληρώνοντας πως ήταν κάτι το οποίο είχαν ζητήσει πολλοί χρήστες. Για την ώρα το feature είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Android και εκπρόσωπος του γίγαντα του streaming σχολίασε πως «δεν υπάρχουν σχέδια» να επεκταθεί σε άλλες συσκευές.