Οι ταινίες της εβδομάδας (31/10/19)

pain-and-glory
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Περιπέτειες, ιστορικά έργα, παιδικά και μια ελληνική ταινία/ντοκιμαντέρ που περιμέναμε καιρό.

Πόνος και Δόξα

Ένας σκηνοθέτης που έχει χάσει την έμπνευσή του ανακαλεί τις κρίσιμες επιλογές της ζωής του, ενώ αναζητά τον πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης επιτυχίας του με τον οποίο έχουν να μιλήσουν χρόνια.

Η Επιστροφή του Μαξίμ

Το 1914 ο Μαξίμ είναι πλέον ένας συνειδητοποιημένος κομμουνιστής. Οργανώνει απεργία σε ένα εργοστάσιο, εμποδίζοντας μια κρατική στρατιωτική παραγγελία, και ξεσηκώνει τους εργάτες ενάντια στην τσαρική εξουσία.

Καρό Νίντζα

Ένα κουκλάκι νίντζα, κατασκευασμένο στην Ταϊλάνδη, αποκτά ζωή και φτάνει στη Δανία και στον μικρό Άσκε. Ο τελευταίος όμως δεν ξέρει πως εκείνο έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον βίαιο θάνατο ενός Ταϊλανδού εργάτη εξαιτίας της συμπεριφοράς του αφεντικού του, ενός Σκανδιναβού εργοστασιάρχη.

Το Κορίτσι και το Λιοντάρι

Η οικογένεια της δεκάχρονης Μία αφήνει το Λονδίνο για να αναλάβει μια φάρμα άγριων ζώων στη Νότια Αφρική. Εκεί η τελευταία θα γίνει φίλη με ένα άσπρο λιοντάρι, κάτι που στο πέρασμα του χρόνου θα βάλει σε κίνδυνο την επιβίωση της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και τη ζωή των μελών της.

Μια Ζωή

Στοχασμοί πάνω στο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, με δεκάξι διακεκριμένους Έλληνες (φιλόσοφοι, επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες) να αποτιμούν τη διαδρομή της ζωής τους.

Ορεινές Συμφωνίες

Η προσωπική ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσα από διηγήσεις του ίδιου, μελών της οικογένειάς του, συνεργατών του αλλά και πολιτικών αντιπάλων του.

Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές

Ο Παλαιστίνιος Σαλάμ προβιβάζεται από βοηθός παραγωγής σε σεναριογράφο μιας δημοφιλούς σαπουνόπερας. Στο φυλάκιο ελέγχου όμως, το οποίο περνά καθημερινά, γνωρίζεται με έναν Ισραηλινό αξιωματικό γεμάτο ιδέες για το σίριαλ. Μαζί εκτοξεύουν την τηλεθέασή του στα ύψη.

Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο

Η Ντάνι, μια νεαρή Μεξικανή εργάτρια, ανακαλύπτει έντρομη πως καταδιώκεται από μια ανίκητη φονική μηχανή από το μέλλον. Μόνη της βοήθεια είναι μια πολεμίστρια που έχει ταξιδέψει κι αυτή πίσω στο χρόνο και η σκληροτράχηλη Σάρα Κόνορ, η οποία θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία του γιου της.