Αngelina Jolie: βρήκε τον πρωταγωνιστή της επόμενης ταινίας της

angelina-Jolie-brike-ton-protagonisti-tis-epomenis-tainias-tis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Τον Βρετανό ηθοποιό Jack O'Connell, επέλεξε η Angelina Jolie για να πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα, στην ταινία «Unbroken».

Το πρώτο φιλμ που σκηνοθέτησε η Angelina Jolie, «In the Land of Blood and Honey», δεν ήταν επιτυχημένο. Πήρε αρνητικές κριτικές ενώ οι εισπράξεις ήταν εξίσου αποκαρδιωτικές. Η κινηματογραφική βιομηχανία όμως δίνει ακόμα μια ευκαιρία στη Jolie, που εκτός από του θετικούς οιωνούς που εξασφαλίζει το λαμπερό όνομά της, έχει στη φαρέτρα της δυνατά όπλα: μια αληθινή ιστορία από αυτές που λατρεύει το Hollywood, σε σενάριο των Joel και Ethan Coen, κι έναν ανερχόμενο ηθοποιό.

Το σενάριο του «Unbroken» βασίζεται στο βιβλίο και μπεστ σέλερ της Laura Hillenbrand «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption». Αρχικά είχε ανατεθεί στον William Nicholson («Μονομάχος», «Elizabeth: Η χρυσή εποχή», «Οι Άθλιοι»), όμως την τελική εκδοχή του σεναρίου θα υπογράψουν οι αδερφοί Coen- από τα πιο δυνατά χαρτιά της ταινίας, τόσο διαφημιστικά όσο και ποιοτικά.

Η υπόθεση αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του Lou Zamberini, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στον ωκεανό το 1943, επιβίωσε σε μία σανίδα για 47 μέρες, γλιτώνοντας από επιθέσεις καρχαριών, εναέριες επιθέσεις και την πείνα. Όταν τελικά έφτασε σε στεριά συνελήφθη από τους Ιάπωνες και πέρασε δύο χρόνια αιχμάλωτος σε στρατόπεδα πολέμου, όπου και υπέστη βασανιστήρια. Το 1945, με το τέλος του πολέμου, κι έχοντας καταχωρηθεί ως νεκρός, επέστρεψε στην Αμερική, όπου τον υποδέχτηκαν με τιμές ήρωα. Σήμερα ζει στο Hollywood και είναι 96 ετών.

«Είχα το προνόμιο να περάσω αρκετό χρόνο με τον Louie Zamperini, που εκτός από προσωπικός μου ήρωας, είναι πλέον και προσωπικός μου φίλος. Κι είμαι περήφανη για αυτό», δήλωσε πρόσφατα η Jolie, ενώ πρόσθεσε: «είναι μεγάλη τιμή για μένα να διηγηθώ την ιστορία του και είμαι ευγνώμων απέναντι στη Universal που έκανε το φιλμ προτεραιότητά της».

Τον Zamperini θα υποδυθεί ο 22χρονος Jack O'Connell, γνωστός από τη συμμετοχή του ως James Cook, στη δημοφιλή νεανική σειρά Skins του Channel 4, που φέτος διανύει την τελευταία της σεζόν. Προηγούμενες προτάσεις ήθελαν τους σαφώς πιο γνωστούς Aaron Taylor ή Joseph Gordon Levitt στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού, το στούντιο αποφάσισε να προχωρήσει σε οντισιόν για να βρει κάποιον εξίσου κατάλληλο αλλά λιγότερο «ακριβό» ηθοποιό. Κατέληξαν λοιπόν στον Jack O'Connell, που θα μεταξύ άλλων θα παίξει και στο σίκουελ των 300, «Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας», και θεωρείται ανερχόμενο όνομα στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα το Σεπτέμβριο, και θα κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή στην καρδιά της «σεζόν των βραβείων».