«Χρυσάφι» το μαύρο δερμάτινο κουστούμι της Olivia Newton-John από το «Grease»

olivia-newton-John-John-travolta
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το εντυπωσιακό σύνολο που φόρεσε στο φινάλε του κλασικού μιούζικαλ με τον John Travolta πουλήθηκε για πάνω από 400.000 δολάρια.

Το διάσημο στενό μαύρο παντελόνι και δερμάτινο τζάκετ που φόρεσε η Olivia Newton-John ως Sandy στο φινάλε του «Grease» πουλήθηκε για 405.700 δολάρια σε δημοπρασία από τον οίκο Julien’s στο Μπέβερλι Χιλς.  Το εντυπωσιακό σύνολο πουλήθηκε με άλλα 500 αντικείμενα με στόχο να ενισχυθεί το κέντρο θεραπείας καρκίνου της ηθοποιού στην Αυστραλία.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 2,4 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις, με πολλά αντικείμενα να πωλούνται για πολλές φορές πάνω από τις εκτιμήσεις του οίκου. Μια αφίσα του κλασικού μιούζικαλ με τις υπογραφές των Newton-John, John Travolta και άλλων μελών του καστ πουλήθηκε για 64.000 δολάρια, όταν οι εκτιμήσεις προσδιόριζαν την αξία της στα 1.000 δολάρια.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα αντικείμενα της 71χρονης ηθοποιού που έκλεψαν την παράσταση ήταν ένα ροζ δαντελένιο φόρεμα που φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες (18.750 δολάρια), αλλά και ένα μπουφάν των Pink Ladies που της έδωσαν το καστ και το συνεργείο της ταινίας (50.000 δολάρια).

Η Αυστραλή ηθοποιός πρόσφατα ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού για τρίτη φορά, μετά την πρώτη διάγνωση της το 1992. Μετά την πρώτη μάχη με τον καρκίνο, η Newton-John ίδρυσε ένα κέντρο σωματικής και πνευματικής θεραπείας στην Μελβούρνη. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν το κέντρο θεραπείας.