Anthony Hopkins και Jonathan Pryce είναι δύο Πάπες σε κρίση

the-two-popes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το βιογραφικό δράμα «Two Popes» του Fernando Meirelles εξερευνά τα μυστικά της Καθολικής Εκκλησίας.

Η τηλεοπτική σειρά «The Young Pope» έχει αποκαλύψει την ζωή του Πάπα πίσω από τις πόρτες του Βατικανού, με μια γερή δόση μυθοπλασίας. Η νέα δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Fernando Meirelles και σενάριο του Anthony McCarten με τίτλο «The Two Popes» επιχειρεί να ρίξει νέο φως στην λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Anthony Hopkins και ο Jonathan Bryce, ενσαρκώνοντας τον Πάπα Βενέδικτο και τον καρδινάλιο Bergoglio αντίστοιχα. Η ιστορία επικεντρώνεται στην απόφαση του Bergoglio να αποσυρθεί από το αξίωμα του με αφορμή τα οικονομικά σκάνδαλα στην εκκλησία και τις προσωπικές αμφιβολίες του.

Τότε ο Βενέδικτος καλεί τον πιο σκληρό επικριτή και μετέπειτα διάδοχο του στην Ρώμη, για να του αποκαλύψει ένα μυστικό που θα μπορούσε να διαταράξει τα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας.

Καθώς οι δύο Πάπες έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν τους με στόχο να βρουν έναν κοινό τόπο για να χαράξουν το μέλλον για πάνω από ένα δισεκατομμύριο πιστούς, στο Βατικανό ξεκινά ένας πόλεμος μεταξύ της παράδοσης και της προόδους, των ενοχών και της συγχώρεσης.

Το «The Two Popes» έχει ήδη προβληθεί στο Telluride Film Festival τον περασμένο Αύγουστο κλέβοντας τις εντυπώσεις και θα είναι διαθέσιμο από την πλατφόρμα streaming του Netflix στις 20 Δεκεμβρίου.