Ταινίες της εβδομάδας (21/11/2019)

irishman
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Martin Scorsese επιστρατεύει ένα all-star καστ με τους Robert De Niro και Al Pacino για μια νέα ματιά στον αμερικάνικο υπόκοσμο.

«Ο Ιρλανδός» (The Irishman)
Η αληθινή επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική, από την οπτική του βετεράνου του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Frank Sheeran, ο οποίος συνεργάστηκε με μερικές από τις πιο διαβόητες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Η ταινία εξιστορεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της αμερικανικής ιστορίας για δεκαετίες, την εξαφάνιση του θρυλικού προέδρου της Ένωσης Jimmy Hoffa, και προσφέρει ένα μνημειώδες ταξίδι στις κρυφές πτυχές του οργανωμένου εγκλήματος: τις εσωτερικές του λειτουργίες, τις αντιπαλότητες και τις συνδέσεις με την κυρίαρχη πολιτική.
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese, Σενάριο: Steven Zaillian, Ερμηνεύουν: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci και Anna Paquin.

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (Charlie’s Angels)
Οι περίφημοι Άγγελοι του Τσάρλι συνεχίζουν να δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Charles Townsend, του οποίου το ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Elizabeth Banks, Ερμηνεύουν: Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska και Elizabeth Banks.

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» (The Miracle of the Sargasso Sea)
Δυο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.
Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας, Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας και Γιούλα Μπούνταλη, Ερμηνεύουν: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής και Αργύρης Ξάφης.

«Υπάρχει Θεός, το όνομα της είναι Πετρούνια» (Gospod postoi, imeto i' e Petrunija)
Θεοφάνεια. Σε μια μικρή πόλη, κάπου στη Βόρεια Μακεδονία, ο αγιασμός των υδάτων είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές για την κοινότητα, καθώς επικρατεί η πεποίθηση πως το πρόσωπο που πιάνει τον σταυρό θα έχει ευλογία και καλή τύχη στη ζωή του. Τη μεγάλη μέρα, κόντρα σε ό,τι ορίζει η παράδοση, μια άνεργη ανύπαντρη γυναίκα βουτάει στο νερό και πιάνει τον σταυρό. Εξοργισμένοι που έμειναν με άδεια χέρια, οι άντρες την κατηγορούν για ασέβεια. Η γυναίκα, όμως, αρνείται να παραδώσει τον σταυρό. Διότι είναι πια έτοιμη να αντισταθεί στα έμφυλα στερεότυπα ενός κόσμου συντηρητικού.
Σκηνοθεσία: Teona Strugar Mitevska, Σενάριο: Teona Strugar Mitevska και Elma Tataragic, Ερμηνεύουν: Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic και Suad Begovski.

«Μπένι» (El Benny)
Βασισμένο στη ζωή του Μπένι Μορέ, ενός από τους κορυφαίους τραγουδιστές της Κούβας. Χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, των 30 λεπτών, η ταινία δείχνει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του. Το φιλμ, με χρονολογική σειρά, μας πάει στην παιδική του ηλικία στη Σάντα Ιζαμπέλ ντε λας Λάχας, στην επιτυχημένη καριέρα του στο Μεξικό, στην αφοσίωση του στις μουσικές ρίζες της Κούβας, στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα και, τέλος, στον τραγικό θάνατο του.
Σκηνοθεσία: Jorge Luis Sánchez, Σενάριο: Abrahán Rodríguez και Jorge Luis Sánchez, Ερμηνεύουν: Rakel Adriana, Ulyk Anello, Renny Arozarena και Laura De la Uz.