Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει μίνι σειρά για τον μυστηριώδη Clark Rockefeller

giorgos-lanthimos Denis Makarenko
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης έχει συμφωνήσει να γυρίσει την τηλεοπτική μεταφορά του «The Man In The Rockefeller Suit».

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Αστακού» και της «Ευνοούμενης» στην μεγάλη οθόνη, ο Γιώργος Λάνθιμος αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην τηλεόραση αφού σύμφωνα με το Deadline έχει συμφωνήσει να εκτελέσει χρέη σκηνοθέτη και εκτελεστικού παραγωγού στην μεταφορά του «The Man In The Rockefeller Suit».

Το best-seller βιβλίο του Mark Seal αφηγείται την αληθινή ιστορία του Clark Rockefeller, ενός κοινωνικού, πετυχημένου και μυστήριου γόνου της οικογένειας των Rockefeller. Όταν όμως η σύζυγος του αρχίζει να υποπτεύεται πως ο Clark δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι ψεμάτων, μυστικών και εξαπάτησης.

Shutterstock / Matteo Chinellato

Το σενάριο της μίνι σειράς που θα κυκλοφορήσει μέσω της Searchlight TV φέρει την υπογραφή του David Gilbert. Αρχικά η Fox Searchlight σχεδίαζε μια κινηματογραφική μεταφορά σε σενάριο του David Bar Katz – το στούντιο μάλιστα βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Benedict Cumberbatch για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Pablo Trapero για την σκηνοθεσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορία του Clark Rockefeller (ή Christian Gerhartsreiter όπως είναι το πραγματικό όνομα του) μεταφέρεται στην μικρή οθόνη, καθώς το 2010 είχε κυκλοφορήσει τηλεταινία «Who Is Clark Rockefeller?» από το Lifetime με τον Eric McCormack στον πρωταγωνιστικό ρόλο.