Al Pacino: «Άρχισα να παίζω σε κακές ταινίες για να τις κάνω καλύτερες»

al-pacino Stewart Cook
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ομολόγησε πως πλέον τον «ενθουσιάζει» η σκέψη πως μπορεί να βελτιώσει ταινίες.

Ο Al Pacino αποκάλυψε πως άρχισε να παίζει συνειδητά σε ταινίες που θεωρούσε «κακές», για να μπορέσει να τις κάνει «καλύτερες». Η αποκάλυψη για τα κίνητρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού έγινε σε μια νέα κοινή συνέντευξη με τον Robert De Niro που παραχώρησε στο περιοδικό GQ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Pacino αναφέρθηκε σε μια «κακιά συνήθειά» του και εκτίμησε πως έχει αρχίσει να γίνεται «λίγο διεστραμμένος». «Άρχισα να θέλω να κάνω ταινίες που δεν ήταν τόσο καλές για να προσπαθήσω να τις κάνω καλύτερες. Αυτή είναι η πρόκλησή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Δεν ξεκινάω με τη σκέψη ότι [μια ταινία] δεν θα είναι πολύ καλή, αλλά όπως είπε ο [Robert De Niro], ορισμένες φορές σου προσφέρουν χρήματα για να κάνεις κάτι που δεν αρκεί. Τότε πείθεις τον εαυτό σου και κάπου μέσα σου ξέρεις πως θα βγει πατάτα. Όταν όμως όλα κάνουν τον κύκλο τους και το καταλάβεις, σκέφτεσαι πώς θα την κάνεις καλύτερη» δήλωσε ο Pacino.

Συνεχίζοντας, ο ηθοποιός εξήγησε πως η ιδέα του να βελτιώσει μια ταινία ώστε να γίνει «μέτρια», τον ενθουσιάζει. «Είναι μια τάση που πρέπει να βάλω στην άκρη τώρα», εξήγησε ο βετεράνος ηθοποιός, αναφερόμενος στον «Ιρλανδό» του Martin Scorsese.