O Ryan Gosling σε αμφιλεγόμενο θρίλερ

o-ryan-gosling-se-amfilegomeno-thriler

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ο Ryan Gosling πρωταγωνιστεί στο θρίλερ «Only God forgives» («Μόνο ο θεός συγχωρεί») που δίχασε τους κριτικούς, όταν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, τον Μάιο.

Η ταινία είχε «κερδίσει» αρκετά γιουχαϊσματα στο φεστιβάλ, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που επαίνεσαν την ιδιαίτερη οπτική του Δανού σκηνοθέτη, Nicolas Winding Refn. Ο Καναδός σταρ, Ryan Gosling, με αφορμή την προβολή του θρίλερ στις ΗΠΑ, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του πως ίσως η ταινία δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. «Το φιλμ είναι σαν ναρκωτικό. Μπορείς να έχεις ένα καλό ή κακό τριπ» δήλωσε προκλητικά ο πρωταγωνιστής. Οι ελάχιστοι διάλογοι και οι ιδιαίτερα βίαιες σκηνές με βασανιστήρια, προκάλεσαν συζητήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ryan Gosling συνεργάζεται με τον Nicolas Winding Refn: η προηγούμενη ταινία τους, το «Drive» είχε αποσπάσει το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες το 2011.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το «Only God forgives», «δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του Nicolas Winding Refn με την φετιχιστική, υπερβολική βία», ενώ από το Variety, ο Peter Debruge, χαρακτήρισε το θρίλερ «μια άσκηση υπερβολικού στυλ και ελάχιστου νοήματος».

Ο Ryan Gosling, ωστόσο υπερασπίζεται τον Refn: «ήθελα να δουλέψω με τον Nicolas», τόνισε, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά, πως ο βίαιος τόνος στο φιλμ «αποτελεί μέρος της γλώσσας που χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει».

O Gosling, υποδύεται στην ταινία τον Julian, έναν Αμερικανό φυγά στην Μπανγκόγκ που διευθύνει ένα κλαμπ για μποξ, χρησιμοποιώντας το ως «βιτρίνα» για τις δουλειές του με ναρκωτικά. Όταν ο αδελφός του δολοφονείται, επειδή σκότωσε μια Ταϊλανδή πόρνη, η μητέρα του (στο ρόλο η Kristin Scott Thomas) έρχεται στη Μπανγκόγκ απαιτώντας αιματηρή εκδίκηση. Ωστόσο, ένας μυστηριώδης, οπλισμένος με σπαθί, πρώην αστυνομικός, έχει κι αυτός τα δικά του σχέδια…