Όλα όσα ξέρουμε για τον νέο Batman

batman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Robert Pattinson διαδέχεται τον Ben Affleck πίσω από τη μάσκα τού «Σκοτεινού Ιππότη» σε ένα νέο ξεκίνημα για την Warner Brothers.

Το πετυχημένη μοντέλο της Marvel με τους «Εκδικητές» άνοιξε την όρεξη σε πολλά στούντιο για να επισκεφτούν ξανά ορισμένα franchise τους. Ένα από αυτά είναι το κινηματογραφικό σύμπαν των ηρώων της DC από την Warner Brothers, που έφερε μαζί στην μεγάλη οθόνη «μεγάλα χαρτιά» όπως ο Superman, ο Batman και η Wonder Woman.

 Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα και η Warner Brothers αναγκάστηκε να επανεξετάσει τα σχέδια της, εστιάζοντας σε πιο σύγχρονους χαρακτήρες και μικρές παραγωγές. Ένας από τους ήρωες της DC που «δυσκολεύτηκε» να βρει τα πατήματα του ήταν ο Batman, τον οποίο ενσάρκωσε ο Ben Affleck μέχρι πρότινος.

Αρχικά ο Ben Affleck είχε συμφωνήσει να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη solo ταινία του Batman.

Μετά την εμπορική αποτυχία του «Justice League», οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο τους και η Warner Brothers στράφηκε σε έναν νέο ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον «Σκοτεινό Ιππότη» – τον Robert Pattinson. Η νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Matt Reeves με τίτλο «The Batman» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ταινία θα παρουσιάζει τον Batman σε νεότερη ηλικία, στα πρώτα βήματα του ως μασκοφόρου εκδικητή. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως η ταινία θα διαδραματίζεται την δεκαετία του 1990 (ενδεχομένως ως πρίκουελ του ευρύτερου franchise), με τον πιο «φρέσκο» και αθώο Batman να επικεντρώνεται περισσότερο στις ικανότητες ως ντετέκτιβ, παρά ως σκληροτράχηλου μάχητη.

REX/Shutterstock / Erik Pendzich

Ο Robert Pattinson θα ερμηνεύσει έναν νεότερο Batman στην ταινία του Matt Reeves.

Σε δηλώσεις του στο Hollywood Reporter ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως ο Batman θα αντιμετωπίσει πολλούς από τους κλασικούς εχθρούς του στην ταινία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Catwoman (την οποία θα ενσαρκώσει η Zoë Kravitz), ο Riddler (Paul Dano), ο Two-Face (Matthew McConaughey), ο Penguin (Colin Farrell) και ο Carmine Falcone (John Turturro). Ο Batman θα έχει ως συμμάχους τον Επιθεωρητή Gordon (Jeffrey Wright) και τον πιστό μπάτλερ του Alfred (Andy Serkis), ενώ το Collider αναφέρει πως η ανερχόμενη Jayme Lawson έχει συμφωνήσει να παίξει ένα μυστικό ρόλο.

Στον νέο Batman δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα εμφανιστεί ο Joker, πόσο μάλλον εάν αυτός θα είναι ο Joaquin Phoenix, ο Jared Leto ή κάποιος άλλος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Pattinson εξήγησε πως η ταινία του Reeves διαδραματίζεται σε έναν «κάπως διαφορετικό κόσμο» από αυτόν της ταινίας του Todd Phillips, βάζοντας φρένο στις σκέψεις για κάποια Todd Phillips εμφάνιση.

Λογικά δεν εμφανιστεί ο Joker στην νέα ταινία.

Άλλωστε δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η νέα ταινία θα συνδέεται με το «Justice League» ή εάν αποτελεί κάποια Todd Phillipsκαι ανεξάρτητη παραγωγή όπως την σειρά που σκηνοθέτησε ο Christopher Nolan. Περισσότερες πληροφορίες λογικά θα αρχίσουν να διαρρέουν όταν ολοκληρωθεί η επιλογή του καστ και η παραγωγή προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.