Ο Bill Cosby επιμένει πως έπεσε θύμα σκευωρίας

bill-cosby Matt Slocum
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος κωμικός καταδικάστηκε την περασμένη χρονιά για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Τον Σεπτέμβριου του 2018 η καριέρα του Bill Cosby έφτασε στο τέλος της, καθώς ο κωμικός ηθοποιός καταδικάστηκε σε τρία με δέκα χρόνια φυλάκιση για τρεις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης. Πάνω από 60 γυναίκες ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα του Cosby σε βάθος δεκαετιών, με τον ίδιο στην πρώτη του συνέντευξη μετά την καταδίκη του να διατείνεται πως είναι αθώος.

«Μου μένουν οχτώ χρόνια και εννέα μήνες. Όταν έρθει η ώρα για να πάρω αναστολή, δεν θα με ακούσουν να λέω πως έχω τύψεις. Ήμουν εκεί. Δεν με νοιάζει ποια ομάδα ανθρώπων έρθει και συζητήσει για αυτά όταν δεν ήταν εκεί» δήλωσε ο Cosby στο Black Press USA.

Στη συνέχεια ο Cosby τόνισε πως η δίκη του ήταν απάτη και ότι πολλοί ένορκοι είχαν ήδη αποφασίσει πως ήταν ένοχος πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, λέγοντας πως «όλα είναι σκευωρία, όλοι οι ένορκοι ήταν απατεώνες». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, ένας υποψήφιος ένορκος φέρεται να άκουσε άλλον να λέει πως θεωρεί τον Cosby ένοχο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Παρά το γεγονός ότι ο Cosby αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα στη φυλακή με άλλους συγκρατούμενους, πλέον έχει βολευτεί και σχολίασε πως είναι «προνομιούχος», ενώ χαρακτήρισε το κελί του «ρετιρέ». Παράλληλα, ο ίδιος συμμετέχει τακτικά ως ομιλητής σε ένα πρόγραμμα σωφρονισμού της φυλακής.

Δεδομένης της στάσης του Cosby, αναμένεται να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του και στη συνέχεια θα πρέπει να καταγραφεί στο σχετικό μητρώο δραστών σεξουαλικών αδικημάτων για το υπόλοιπο της ζωής του.