Tom Hanks: πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική μεταφορά του «Ιnferno» του Dan Brown

tom-hanks-protagonistis-stin-kinimatografiki-metafora-tou-inferno-tou-dan-brown

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ο Tom Ηanks θα συνεργαστεί και πάλι με τον σκηνοθέτη Ron Howard, για την κινηματογραφική μεταφορά του νέου μπεστ σέλερ του Dan Brown «Ιnferno» (εκδ. Ψυχογιός).

O Tom Hanks επιστρέφει στο ρόλο του «διάσημου» πλέον καθηγητή του Χάρβαρντ, Robert Langdon, του ήρωα που ξεπήδησε από την πένα του Dan Brown.

Tην είδηση για τη νέα αυτή παραγωγή δημοσίευσε το Deadline, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένουμε το συναρπαστικό «Inferno» στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2015.

Το «Ιnferno» του Dan Brown κυκλοφόρησε τον Μάιο στο εξωτερικό και στη χώρα μας στις 4 Ιουλίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στη νέα περιπέτειά του, ο Langdon, ξυπνά χωρίς μνήμη σε ένα νοσοκομείο της Ιταλίας, όμως δεν έχει χάσει το ταλέντο του στο να αποκρυπτογραφεί μυστηριώδεις κώδικες και γρίφους. Σύντομα βρίσκεται να αγωνίζεται ενάντια στη διάδοση μιας παγκόσμιας πανδημίας, ακολουθώντας διάφορα στοιχεία από την Θεία Κωμωδία του Δάντη, στα ωραιότερα μουσεία και μνημεία της Φλωρεντίας και της Βενετίας.

Ο Ron Howard έχει στο ενεργητικό του ως σκηνοθέτης και την μεταφορά του «Κώδικα Ντα Βίντσι» το 2006 αλλά και το «Άγγελοι και δαίμονες» το 2009. Ο σεναριογράφος David Koepp, (γνωστός από τη δουλειά του στο προηγούμενο φιλμ «Άγγελοι και δαίμονες») θα συμπράξει στη νέα παραγωγή.

Ο Τοm Ηanks πρόκειται να εμφανιστεί στο ρόλο του Langdon και στην επικείμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Dan Brown «Το χαμένο σύμβολο» (το οποίο είναι το τρίτο της σειράς των βιβλίων με τον καθηγητή Langdon), όμως ο Ron Howard είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι αποσύρεται από τη συγκεκριμένη ταινία.

Για τον κολοσσό της Sony, τα βιβλία του Dan Brown έχουν αποδειχτεί ως τώρα σωστό χρυσωρυχείο. «Ο κώδικας Ντα Βίντσι» άγγιξε τα 758 εκατομμύρια δολάρια ενώ το «Άγγελοι και δαίμονες» τα 486 εκατομμύρια δολάρια.