Το «1917» ξαναστέλνει τον Sam Mendes στα Όσκαρ

1917
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το νέο έπος του Βρετανού σκηνοθέτη έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «καλύτερη πολεμική ταινία» μετά την «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν».

Η νέα ταινία του Sam Mendes που διαδραματίζεται κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το «1917», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα και έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Ένας κριτικός μάλιστα έχει χαρακτηρίσει το «1917» ως την καλύτερη πολεμική ταινία μετά το «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» που σκηνοθέτησε ο Steven Spielberg.

Ιδιαίτερα κολακευτικά είναι τα σχόλια για την κινηματογραφία του Roger Deakins και την σκηνοθεσία του Mendes, αλλά και τις ερμηνείες των ηθοποιών και την μουσική που έγραψε ο Thomas Newman. Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως το συγκλονιστικό πολεμικό έπος του Mendes ενδέχεται να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη στα φετινά Όσκαρ, όπου θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Το «1917» αφηγείται την ιστορία δύο Βρετανών στρατιωτών, του Schofield (George MacKay) και του Blake (Dean-Charles Chapman) οι οποίοι έχουν αναλάβει μια παράτολμη αποστολή. Έχοντας ελάχιστο χρόνο στην διάθεση τους, οι δύο στρατιώτες πρέπει να περάσουν σε εχθρικό έδαφος για να παραδώσουν ένα μήνυμα το που θα αποτρέψει μια επίθεση και θα σώσουν εκατοντάδες άλλους στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αδερφός του Blake.

Δίπλα στους MacKay και Chapman εμφανίζεται ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών στο οποίο συμμετέχουν οι Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden και Claire Duburcq.