Σκέψεις για μια συνέχεια στον «Πύργο του Ντάουντον»

downton-abbey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο παραγωγός της ταινίας αποκάλυψε πως έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την ιστορία και το καστ της ταινίας.

Αφού κατέκτησε την μικρή οθόνη, η πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής «Ο πύργος του Ντάουντον» μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη, όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Δεδομένου ότι τα έσοδα της ταινίας ανήρθαν στα 184 εκατομμύρια δολάρια και το μπάτζετ της (χωρίς την διαφημιστική καμπάνια) ήταν μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια, οι παραγωγοί βλέπουν με καλό μάτι την πιθανότητα για ένα σίκουελ.

Σύμφωνα μάλιστα με νέες δηλώσεις του παραγωγού Gareth Neame στο Hollywood Reporter έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις για μια συνέχεια. «Τώρα κάνουμε αυτές τις συζητήσεις. Δουλεύουμε πάνω στην ιστορία και πότε ενδεχομένως θα την γυρίσουμε. Αλλά είναι το ίδιο όπως και με την πρώτη ταινία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε μαζί ξανά όλους [τους ηθοποιούς] και αυτό ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραγωγός.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια ο Neame, οι συζητήσεις για μια πιθανή συνέχεια ξεκίνησαν πριν καν γίνει η επίσημη πρεμιέρα της πρώτης ταινίας. Οι όποιες ανησυχίες που είχαν σχετικά με το μέλλον του franchise στην μεγάλη οθόνη γρήγορα ξεπεράστηκαν μετά την κυκλοφορία και την θερμή υποδοχή από τους οπαδούς της σειράς.

«Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη εβδομάδα πως άξιζε να πάρουμε [το ενδεχόμενο μιας συνέχειας] πολύ σοβαρά» σχολίασε ο παραγωγός. Όπως πάντα όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ξανά όλα τα μέλη του καστ.